返回列表 發帖

雙頭龜標本~

有隻雙頭死左~做成標本~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

個心有D寒

你自己做定搵人做嫁?

當然搵人做啦~我自己曾經做過~殼好快脫落~個膠罩就當然自己做啦~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

當然搵人做啦~我自己曾經做過~殼好快脫落~個膠罩就當然自己做啦~
風中飛鸚 發表於 2012-4-17 11:54

你果時點做呀?
殼好快脫落<------即係點呀?
咁做一個要幾錢呀?

我先將肉拉出~殼用消毒藥水洗刷~然後晒太陽~點知個殼一層層甩出黎~

e個好似1200定1300元~記唔清楚~

恐怖心寒

唔通就係專做標本果個肥x

wailamzai 發表於 2012-4-19 00:58

係丫~

係丫~
風中飛鸚 發表於 2012-4-19 16:07

乜原來要咁貴?我死左盾仔用天津玫瑰露浸住,幾個月都係原好無缺,只係好似訓緊覺

wailamzai 發表於 2012-4-19 00:58

我見到佢做左一批鸚鵡(連毛)標本......

之後日日見住自己養過既寵物軀殼

之後日日見住自己養過既寵物軀殼
gilgil 發表於 2012-4-20 00:26

等於榴槤都有人食一樣囉~
講開榴槤~離題一講~小弟仲未分得開榴槤同屎有乜分別~如果唔準睇~只準聞~我係放棄估佢地兩者分別~
如果準睇~我只係用顏色黎分~如果d屎比較黃~我有機會估錯添架~
如果硬要我講兩者分別~我唯有講~榴槤比較嗅d囉~
如果要我食落肚~我會選擇榴槤~
如果撻落塊面~我會選擇屎~

我先將肉拉出~殼用消毒藥水洗刷~然後晒太陽~點知個殼一層層甩出黎~

e個好似1200定1300元~記唔清楚~
風中飛鸚 發表於 2012-4-17 12:20

做骨標本要拎條屍去煮左先(我以前個呀SIR係咁教我)

louisa20047 發表於 2012-4-20 00:23

我見過.... 好恐怖

如果我d雀死左... 我寧願拿去火化......
有Love Bird 魔怪 *Kiwi*
還有好o爹的  小紅肩*瓜子*
在彩虹橋繼續活躍  紅腹錐尾*火腩*
多左一隻嘈之巴閉的  紅額錐尾*Barbie*

我見過.... 好恐怖

如果我d雀死左... 我寧願拿去火化......
Zeta_KM 發表於 2012-4-24 22:44

其中有隻係葵花~佢做到好似RIO里面果隻咁~真係睇見到傷心呀

louisa20047 發表於 2012-4-20 00:23

極不美觀............

我只可以接受到骨標本~