返回列表 發帖
叫全家剷
12/3/2013   新家新的開始!
近來院友多.................
養鸚人多是瘋瘋癲癲的人生 !
4-9-13 養狗生活終結了 !

有D剷因為價錢問題~所以好差~剷一隻狗都未必剷到~如果你要剷晒全家咁多隻狗~要買D貴既~叫全家剷~
風中飛鸚 發表於 2012-4-20 14:56

一定不存在全家剷的可能性

可以用咩藥呀?
louisa20047 發表於 2012-4-21 00:29

我用開
平ge  可以用"奶水"(要小心d)

安全d(貴)
cbm 8(香港宜家好似無得賣)
kennel dip(同上 要外國買)

未用過  網上睇到
有隻叫"家武士"

"奶水"..長期接觸有機會慢性中毒....要好小心用...& d 動物一定唔可以lam到...
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮

我想問月見草係咩黎,對狗狗有咩用?

我想問月見草係咩黎,對狗狗有咩用?
louisa20047 發表於 2012-4-21 18:53

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%9C%88%E8%A6%8B%E8%8D%89
美毛
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)

邊度有得買?

對皮膚有冇幫助?

"奶水"..長期接觸有機會慢性中毒....要好小心用...& d 動物一定唔可以lam到...
yimaggie 發表於 2012-4-21 18:43

都係睇份量  用係身上就真係要好小心  
噴外圍就一流

我用開
平ge  可以用"奶水"(要小心d)

安全d(貴)
cbm 8(香港宜家好似無得賣)
kennel dip(同上 要外國買)

未用過  網上睇到
有隻叫"家武士"
bobyjadeeye 發表於 2012-4-21 12:31

上面果D可以係邊度買到呀?

都係睇份量  用係身上就真係要好小心  
噴外圍就一流
bobyjadeeye 發表於 2012-4-21 20:08

不如你話埋個旺俾louisa知
最怕bb仔傻下傻下lam到d藥....

yimaggie 發表於 2012-4-22 00:01

隻衰仔身痕~咬到自己傷曬呀

pic pls 睇下咩事

上面果D可以係邊度買到呀?
louisa20047 發表於 2012-4-21 23:55

"奶水"  賣農藥ge地方有得賣  
"家武士"  你要上網樓搵下  
其它果2隻  好似外國先有得賣(上網搵下)

yimaggie 發表於 2012-4-22 00:01

用法個樽度有寫

咁痕法  都係睇醫生啦

咁痕法  都係睇醫生啦
bobyjadeeye 發表於 2012-4-22 14:58

一早睇左醫生啦

一早睇左醫生啦
louisa20047 發表於 2012-4-22 18:34

睇邊個醫生 話佢咩事

睇邊個醫生 話佢咩事
bobyjadeeye 發表於 2012-4-22 19:53

話有寄生蟲,睇左維多利

元朗維多利  乜野寄生蟲
無比藥咩