返回列表 發帖

今次貼下魚啦~~~

2條都3吋到魚仔~~~

前途無限的小魚

我好多好多年前~買過兩條魚苗~父親十二萬~母親十八萬~魚苗100元~大過粒芝麻~
兩條養大之後~淡色過"金山鰂"
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

我好多好多年前~買過兩條魚苗~父親十二萬~母親十八萬~魚苗100元~大過粒芝麻~
風中飛鸚 發表於 2012-5-1 19:00

即使父母相當優秀,子代也不一定會有優秀的表現,正如父親是醫生,母親是律師也有機會生出低能兒

父母廿幾萬~我冇諗過會差成咁~我覺得都唔知係咪果對父母繁殖出黎~可能俾人搵笨~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

風中飛鸚 發表於 2012-5-1 19:00

要餵色素嫁

要餵色素嫁
louisa20047 發表於 2012-5-1 21:39

亂講......

父母廿幾萬~我冇諗過會差成咁~我覺得都唔知係咪果對父母繁殖出黎~可能俾人搵笨~
風中飛鸚 發表於 2012-5-1 19:10

俾人偷龍轉鳳多

7# 養鳥新丁

我都覺得食色素KA,,,,要增色比佢地食D糧同埋D便便都變紅色KA..增頭D糧就唔係甘..

7# 養鳥新丁

我都覺得食色素KA,,,,要增色比佢地食D糧同埋D便便都變紅色KA..增頭D糧就唔係甘..
thomas_ng 發表於 2012-5-1 23:06

餵增色糧唔同直接餵色素丫
好多人都會餵增色糧

亂講...... NO NEE養鳥新丁 發表於 2012-5-1 22:53

HE HAS CANCER LA
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
12/3/2013   新家新的開始!
近來院友多.................
養鸚人多是瘋瘋癲癲的人生 !
4-9-13 養狗生活終結了 !

BABYPAPA 發表於 2012-5-1 23:18

PAPA不要搗亂呀

PAPA不要搗亂呀
養鳥新丁 發表於 2012-5-1 23:19

I POST MANY TIME MY FISH LA ..NOW SUCCESSFUL
YOU
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

I POST MANY TIME MY FISH LA ..NOW SUCCESSFUL
YOU
BABYPAPA 發表於 2012-5-1 23:26

真想一口咬下去

真想一口咬下去
養鳥新丁 發表於 2012-5-1 23:30

咁你一定成口血囉

咁你一定成口血囉
BABYPAPA 發表於 2012-5-1 23:35

恐怕你會先殺死我

可以養到甘真係不得了!!!!

我果條就唔爭氣啦

BABYPAPA 發表於 2012-5-1 23:18

食左三六奶粉?

其實羅漢也很難養,很易反肚及頭洞,這條我從小養大的,約30 cm.不能吃生口野呀!