返回列表 發帖

小天~~

呢隻系我已經養左5年既天竺鼠
次次出街…人地都會以為佢系狗仔……
乜真系咁似狗仔咩~
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

THREE COLOUR ,SO BEAUTIFUL.
12/3/2013   新家新的開始!
近來院友多.................
養鸚人多是瘋瘋癲癲的人生 !
4-9-13 養狗生活終結了 !

貓仔

THREE COLOUR ,SO BEAUTIFUL.
BABYPAPA 發表於 2012-5-3 22:16

thx=))))

貓仔
養鳥新丁 發表於 2012-5-3 22:17

新丁~~~~
似貓貓咩??

佢要剪頭髮啦.....頭髮過長~
栗子 - 黑頭凱克

小天...其中三只................

佢要剪頭髮啦.....頭髮過長~
烏龜的 發表於 2012-5-4 00:52

夏天我都會剪:)))
長到拖唒地
嘻!

7# cool

嘩。。 你其中三隻。。
咁即系你有好多隻?

我很專一。。只有他

7# cool

嘩。。 你其中三隻。。
咁即系你有好多隻?

我很專一。。只有他
jojo_brilliant 發表於 2012-5-4 08:19

我不是一般正常人,以前養龍貓系有全部色系.............................

你隻狗仔好似天竺鼠~出街有冇人問你係咪天竺鼠黎架?
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

10# cool

嘩~

您咁講…我好想睇下您養佢地既setting...
您由得佢週圍系屋企走???
我見外國好正架…一間房養3…6隻~~~~
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

11# 風中飛鸚

主席~~
就系唔知點解無人咁問過~~~~~~~

哈哈~
我試過帶佢出去西貢睇狗仔~~~~
點知…………
有好幾隻狗…見到佢…竟然…………
吊頭走………

狗又唔承認佢系狗…
人又唔承認佢系鼠……

好好笑~~~

10# cool

嘩~

您咁講…我好想睇下您養佢地既setting...
您由得佢週圍系屋企走???
我見外國好正架…一間房養3…6隻~~~~
jojo_brilliant 發表於 2012-5-4 13:50

我系放養,每兩星期一次剪甲及打理D毛.........你setting 都ok,但為何用紙粒而不用木糠做底材??

真係好似狗仔

我系放養,每兩星期一次剪甲及打理D毛.........你setting 都ok,但為何用紙粒而不用木糠做底材??
cool 發表於 2012-5-5 01:45

嘩!好正牙。。我都想放養。。
我一放佢系地下。佢就自己返自己個兜度。。

我之前用木糠,但。。有木糠篤到佢皮膚。。
搞到生左粒大濃倉。。同佢會流鼻水。。
之後睇醫生。做左次手術,切左粒倉
之後一路都用紙砂。。。嚇餐死!!