返回列表 發帖
今日揸車在觀塘繞道過左mega box,見到天空上有隻長尾黃底比平時的鷹大成個碼的雀從海邊飛往九龍灣方向,sorry 最衰高速馬路不能停車,如果不是我一定停車報料

飛到咁遠?証明佢已經變左HK野生金剛了
等我去開果頭望下先
我係J師奶
Hero  22042012  , Kuku(綠彩鳳) & Koko (黃彩鳳)2個又名4K 24062012
新KIKI 29032014 , 細B KAKA 31032014

永遠的Glory 1802-18032012 &迷彩B 0602-12032014

cool:
其實早兩天我揸車時已在太子道西見過天空上有一隻比平時大的雀飛過,但停車從天窗看不見了,以為自己眼花,所以只叫你去太子遊樂會山頭找找,但結論只知時間:下午3-5時,地點:太子道西(九塘城)>觀塘繞道(九龍灣),
請你不要放棄,因你post 出,我真是天天望出露台睇下找不找到牠,但因信念我今天真的見到牠!不不要放棄!!!!

我在九龍城上班~~~每天也向樓和天空望~~~

再推再推

起碼是好消息, 知道它還健康. 希望樓主也能早日找到.

thx............I will go and look for him............

cool:
其實早兩天我揸車時已在太子道西見過天空上有一隻比平時大的雀飛過,但停車從天窗看不見了,以為自己眼花,所以只叫你去太子遊樂會山頭找找,但結論只知時間:下午3-5時,地點:太子道西(九塘城)>觀塘繞道(九龍 ...
MAHA 發表於 2012-6-4 23:40
新手什麼都不知,多多指教,thx..........

見到please 立即打給我...............thx
新手什麼都不知,多多指教,thx..........

48# cool
OK

我Facebook見到有人POST..不知是否這隻..

已幫你問影相的人..在屯門碼頭海旁..不清楚是否這隻..

http://uptow.net/WZq
cktong117 發表於 2012-6-17 21:57

好似好瘦弱咁, 希望樓主盡快搵返佢啦.

好瘦丫...

MANGO 學講嘢.. YEAH
綠寶(折衷)肯跟我LA

好瘦丫...

MANGO 學講嘢.. YEAH
綠寶(折衷)肯跟我LA

已幫你問影相的人..在屯門碼頭海旁..不清楚是否這隻..
cktong117 發表於 2012-6-17 22:08

肯定嗎??
因我有fd唔見左隻藍黃~

應該好難埋身捉佢.....希望佢無事....
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮