返回列表 發帖

屋苑有人放龜

[youtube]gM3s8Bt6oYE[/youtube]
小時已養鸚鵡, 現在有 LB 2隻
橙葵 Hello 仔

好龜
天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

好正:)))

最初見是只有手掌大,現在是巨型 Size.

主人指牠現在一天吃一斤菜,一個 Apple 及一條香蕉.
橙葵 Hello 仔

食菜....SHIT..................................
栗子 - 黑頭凱克

最初見是只有手掌大,現在是巨型 Size.

主人指牠現在一天吃一斤菜,一個 Apple 及一條香蕉.
scl 發表於 2012-5-28 12:39

一個 Apple 及一條香蕉

MANGO 學講嘢.. YEAH
綠寶(折衷)肯跟我LA

好大隻呀))))

咁咪好多人圍住睇囉?
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

少量啦,已在屋苑近三年,很多人也見過了,只知牠一次比一次大,小朋友特別喜愛看.

此次有一女孩幫媽媽取著菜,牠立即跟著女孩(見到食物),令她嚇一跳,怕跟著她回家,片中女聲便是那位媽媽了.
橙葵 Hello 仔

3年就咁大隻~幾誇張丫~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

隻龜真係太好 咁大重食菜

zero322 發表於 2012-5-28 17:55

不食菜食什麼??串燒,牛什??HAHA
新手什麼都不知,多多指教,thx..........

zero322 發表於 2012-5-28 17:55

The皮死都唔肯食菜
粟米 - LB
薄荷 - LB

12# cool

我戈D好慘成日食草

盾腎大得快好正常呀, 佢食得太多, 個殼起晒釘了, 要節食了, 食多D乾草對佢先有益, 生果/香蕉都唔可以食太多

一日食一斤菜會唔會太多同太密?搞到起哂釘,可惜

屋苑另一龜

[youtube]Ww7wS09K30c[/youtube]
橙葵 Hello 仔

gM3s8Bt6oYE
scl 發表於 2012-5-28 10:05

今天再大了,主人說有 50 多磅.....

[youtube]WX8tVmewOLM[/youtube]
橙葵 Hello 仔

12# cool

我戈D好慘成日食草
zero322 發表於 2012-5-29 06:18

Zero兄我的細星只食水果糧不食草糧+菜菜~

今天再大了,主人說有 50 多磅.....

WX8tVmewOLM
scl 發表於 2012-10-21 16:11

點攞上樓?