返回列表 發帖
藍田西區&分科診所中間, 有個小公園, 有涼亭, 少人坐, 但就在巴士站位置, 人流都幾多
rainbowparrot 發表於 2012-5-30 14:48

師兄都係藍田人!!??
栗子 - 黑頭凱克

由細住到大, 結左婚先搬左出去住, 現在間中都會返藍田探父母

由細住到大, 結左婚先搬左出去住, 現在間中都會返藍田探父母
rainbowparrot 發表於 2012-5-30 15:09

我之前都係住藍田XD!!!
5座!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
栗子 - 黑頭凱克

我10座

藍田西區&分科診所中間, 有個小公園, 有涼亭, 少人坐, 但就在巴士站位置, 人流都幾多
rainbowparrot 發表於 2012-5-30 14:48

個公園好細,又近馬路,好大塵。。。。
老大紅色吸蜜Bird Bird(已去了彩虹橋),老二無毛又自以為好靚仔細碼紅色吸蜜咇咇,老三傻下傻下細膽渣甸冬冬,老四成日鬼殺咁嘈折衷企鵝,老五固執亞馬遜大寶,老六百厭亞馬遜小寶,老七係人都上手塞內加爾妹妹。

我出世就係藍田住,我係11座
老大紅色吸蜜Bird Bird(已去了彩虹橋),老二無毛又自以為好靚仔細碼紅色吸蜜咇咇,老三傻下傻下細膽渣甸冬冬,老四成日鬼殺咁嘈折衷企鵝,老五固執亞馬遜大寶,老六百厭亞馬遜小寶,老七係人都上手塞內加爾妹妹。

個公園好細,又近馬路,好大塵。。。。
bird-bird 發表於 2012-5-30 17:17

德田山公園, 夠晒大

我出世就係藍田住,我係11座
bird-bird 發表於 2012-5-30 17:19

再講可能要相認了..咁近, 見過唔出奇
當時我個座7,8,10座相連, 就係無第九座, 大家都知咩事了

唔係果度,係在邨內的
ericon

德田山公園, 夠晒大
rainbowparrot 發表於 2012-5-30 17:25

個到高到呢.........
我有高山症
栗子 - 黑頭凱克

再講可能要相認了..咁近, 見過唔出奇
當時我個座7,8,10座相連, 就係無第九座, 大家都知咩事了
rainbowparrot 發表於 2012-5-30 17:28

我唔知咩事WOR~~我好細個~~
我都係出細就係個到住架啦~
但我得廿幾歲JA WOR!!哈哈哈

我最愛豪華求室 咸豬肉炒飯!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
栗子 - 黑頭凱克

豪華求室 咸豬肉炒飯 -- 喺邊度呢?

豪華求室 咸豬肉炒飯 -- 喺邊度呢?
YPS 發表於 2012-5-31 00:52

豪華冰室先岩 豪華冰室就係唔知5座定6座樓下 已經冇左
而咸豬肉炒飯以前就係5座對面個棚仔街市入面~
E家就係啟田對面 譚仔隔離個間泰國野 叫唔知咩珍咩泰定唔知咩名!!!
但真係正到呢!!!
咸豬肉炒飯搭龍眼冰真係正到冇得頂!!!!你見佢屹立藍田廿幾年就知佢有料到!!
栗子 - 黑頭凱克

我只食過佢嘅蝦餅幾次, 有機會試吓炒飯先

我10座
rainbowparrot 發表於 2012-5-30 15:29

我就係十座出世啦~真巧合~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

我只食過佢嘅蝦餅幾次, 有機會試吓炒飯先
YPS 發表於 2012-5-31 01:08

招牌菜點解咁多藍田人都唔試架!!!!??????
點解!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!應該米芝連10星啦佢!!
栗子 - 黑頭凱克

我細個時都係住第10座,望到觀塘游泳池,飛機上落!環境好好,好懷念呀!
我有13隻可愛寵物:
-1隻金毛尋回狗(Empire),-6隻(陸龜&水龜)  
-2隻灰鸚 (糖水&呀妹)-1隻迷你金(牛牛)
-1隻LB (豆豆)-2隻雞尾(寶寶&貝貝)
(6隻八哥狗~在心中, 彩虹橋再遇!)

嘩...原來咁多會員都住過藍田...現在藍田越來越多人.....想搵野食都人頭湧湧既
我都好懷念以前8座樓下個間生活力...朝朝食完早餐返學, 再長大D, 8座樓下夜晚有個阿叔賣生滾粥..宵夜一流
仲有呢D舊村...中秋節, 新年真係好玩到震...哈哈

嘩...原來咁多會員都住過藍田...現在藍田越來越多人.....想搵野食都人頭湧湧既
我都好懷念以前8座樓下個間生活力...朝朝食完早餐返學, 再長大D, 8座樓下夜晚有個阿叔賣生滾粥..宵夜一流
仲有呢D舊村...中秋節, 新年真係好玩到震...哈哈

仲有呢D舊村...中秋節, 新年 ...
rainbowparrot 發表於 2012-5-31 10:02

我都好懷念.....
咁師兄你E家住邊??
栗子 - 黑頭凱克