返回列表 發帖

Hello! 我叫科妮.

Hello! 我叫科妮,鸚鵡棧酒店住過而家有屋企啦。但有兩隻大舊衰成日眼超超我!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

隻金頭身型唔錯啵! 腳仔幾粗壯!
聚會又多隻同多多一齊玩!
昨日, 栗子同多多又玩得好開心!
多多! 黑頭凱克
DeDe !  黑頭凱克
Cash ! 太陽鸚鵡

同多多玩佢要開始做gym啦!佢係淑女黎家.

同多多玩佢要開始做gym啦!佢係淑女黎家.
Harry 發表於 2012-6-4 23:52

多多都係索女黎ga
多多! 黑頭凱克
Cash ! 太陽鸚鵡

多多係惡女來架,唔好俾佢呃到

小白菜 發表於 2012-6-5 09:43

唔惡, 唔惡!!
同栗子玩到兩隻都反轉係地下!!!
多多! 黑頭凱克
Cash ! 太陽鸚鵡

好靚女呀

小白菜 發表於 2012-6-5 09:43

我都喺張枱到.見到啦...

好靚女, 果然係fair lady.
不過小心, 女大不中流, 她應該同我的"聰明豆"差不多6個月大和剪了翼, 不過我發覺"聰明豆"近來長了兩對小小的飛行羽後, 現可飛到十幾二十尺. 所以小心淑女被街外靚仔"溝"走.

不過小心, 女大不中流, 她應該同我的"聰明豆"差不多6個月大和剪了翼, 不過我發覺"聰明豆"近來長了兩對小小的飛行羽後, 現可飛到十幾二十尺. 所以小心淑女被街外靚仔"溝"走.
wano 發表於 2012-6-5 12:34

聰明豆, 可以飛到咁遠啦? 佢飛黎搵你定周圍去玩?
多多都長緊第3對,, 但又唔覺佢會周圍飛啵!!!
多多! 黑頭凱克
Cash ! 太陽鸚鵡

我都喺張枱到.見到啦...
Harry 發表於 2012-6-5 12:02

養得凱克,就係想活躍D,周圍去撩人玩先夠外向!!
如果係打架,會發出打鬥既聲音!!!
如果,只係推下對方,追下對方, 係玩緊既行為!!
前日,多多都比栗子整到反轉左,,,佢不知幾enjoy
多多! 黑頭凱克
Cash ! 太陽鸚鵡

9# wano
我都想佢快啲生返對翼!佢大老同家姐都係冇剪翼家,在家比佢哋飛𠺢.
之前睇啲posts你都好似係大埔友喎?!我都係住大埔。

11# 彈頭
講笑咋!到時科妮可能係潑婦!

她應該同我的"聰明豆"差不多6個月大和剪了翼, ....
wano 發表於 2012-6-5 12:34

你同我隻應該係同一批。第一批剩返佢因為科妮有小小缺陷(個嘴)所以冇人選。但佢性格係唔怕人,我一摩佢時就勃起啲毛,又嗲我老婆!所以注定佢係跟我哋.

10# 彈頭
係呀,
有時我同牠一齊去倒垃圾, 去到垃圾站, 去自己飛返轉頭, 飛過車路和一段行人路, 合共都15尺以上.

不過在屋企, 牠都是飛幾尺, 所以出街千其唔好當係屋企.

12# Harry
係呀, 住大埔D村屋, 有機會一齊曬雀.

養得凱克,就係想活躍D,周圍去撩人玩先夠外向!!
如果係打架,會發出打鬥既聲音!!!
如果,只係推下對方,追下對方, 係玩緊既行為!!
前日,多多都比栗子整到反轉左,,,佢不知幾enjoy
彈頭 發表於 2012-6-5 13:25

你們就好, 可以經常出來一起玩,
我就白天返工, 有時又要返學考試, 夜晚假期就做屋企的家傭.補習老師. 真是非人老9生活.

11# 彈頭
講笑咋!到時科妮可能係潑婦!
Harry 發表於 2012-6-5 13:40

年輕就是要這樣(潑婦)
多多! 黑頭凱克
Cash ! 太陽鸚鵡

10# 彈頭
係呀,
有時我同牠一齊去倒垃圾, 去到垃圾站, 去自己飛返轉頭, 飛過車路和一段行人路, 合共都15尺以上.

不過在屋企, 牠都是飛幾尺, 所以出街千其唔好當係屋企.
wano 發表於 2012-6-5 14:07

出街我會上鏈,,,,,怕佢失足落地,比人踩親!!!
多多! 黑頭凱克
Cash ! 太陽鸚鵡

你們就好, 可以經常出來一起玩,
我就白天返工, 有時又要返學考試, 夜晚假期就做屋企的家傭.補習老師. 真是非人老9生活.
wano 發表於 2012-6-5 14:19

日子,我地好耐之前已經約定!!!
我住港島東比較雀友!!
多多! 黑頭凱克
Cash ! 太陽鸚鵡