返回列表 發帖
你果隻有咩唔乖?
Cozzy 發表於 2012-6-24 00:28

唔俾人摸背脊, 頸都可以, 背脊就一定冇得傾.

20# Cozzy

其實有D係視覺效果,不過佢地都相差20g,仔仔食得多D,佢成曰餵女女食野。

唔俾人摸背脊, 頸都可以, 背脊就一定冇得傾.
小雲 發表於 2012-6-24 19:12

下次帶出來睇下~~~~
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

22# chocolate

呢張沖完涼既相,隻女女就影得大隻D。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

下次帶出來睇下~~~~
Cozzy 發表於 2012-6-24 19:17

好呀!

好呀!
小雲 發表於 2012-6-24 20:07

波子都係比我訓練的~
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

22# chocolate

呢張沖完涼既相,隻女女就影得大隻D。
chocolate 發表於 2012-6-24 19:27

佢地對翼有橙色未ar?
我係永恆的新手

波子都係比我訓練的~
Cozzy 發表於 2012-6-25 20:30

咁就好啦!

27# Cozzy

兩隻都有D橙毛,但換得好慢。
最近我發現仔仔會拔女女D針毛,尤其頭頂D,所以女女唔多新毛.點搅?

4# myfish

唔講都唔覺,有時佢地行路都真係有少少似恐龍 ~ 你地D相好靚呀!

波子都係比我訓練的~
Cozzy 發表於 2012-6-25 20:30

我又驚自己唔捨得........

怕你太嚴厲.......哈哈

我又驚自己唔捨得........

怕你太嚴厲.......哈哈
小雲 發表於 2012-6-25 22:11

塞仔好有性格, 唔教會咬人
我係永恆的新手

塞仔好有性格, 唔教會咬人
Cozzy 發表於 2012-6-25 22:37

咁.......好啦!

你講得啱, 我覺得塞仔係有D神經質. 至少我個隻係囉.

正相............
KAM6134

咁.......好啦!

你講得啱, 我覺得塞仔係有D神經質. 至少我個隻係囉.
小雲 發表於 2012-6-25 23:07

我對塞仔的習牲,性格,亜種,野外生態都有一定的認識。只
我係永恆的新手

我對塞仔的習牲,性格,亜種,野外生態都有一定的認識。只
Cozzy 發表於 2012-6-26 16:50

佢成日兇我架. 去街上腳鍊都要攪一大餐先出到門.

佢成日兇我架. 去街上腳鍊都要攪一大餐先出到門.
小雲 發表於 2012-6-26 17:26

你要唔好怕, 唔好比佢惡過你.
我係永恆的新手

Cozzy 發表於 2012-6-26 18:00

so true...
每天學習照顧 lovebird 中

Cozzy 發表於 2012-6-26 18:00

係, 你講得啱, 我會嘗試的.

係, 你講得啱, 我會嘗試的.
小雲 發表於 2012-6-26 21:15

要留意佢地同PIONUS 的性格好唔同, 可能要用一D唔同的方法
加上佢地比PIPNUS 活躍好多.
我係永恆的新手