返回列表 發帖

如果發現有蛇

如果家中發現有蛇請打999,因警方會搵附近"蛇王"捉,不用揾其它政府部門,蛇王捉蛇每次有$收( 香港政府)俾,條蛇都係蛇王嘅,( 瀕危物種 )除外
天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

今日報紙話捉左條毒蛇

眼頸王蛇好值錢架, 夠買兩隻藍黃金剛.
普通眼頸蛇, 金腳帶, 銀腳帶都夠買藍頭亞馬遜.
見到通知聲....

見到通知聲....
Louis 發表於 2012-6-24 18:32

乜原來咁珍貴架

見到通知聲....

教援係唔係普通眼頸蛇你真係要先,如果捉到通知你,今年先捉到2條2.5呎放咗,今日有水侓4.5呎宜家有一條係屋企養住

教援唔好講笑呀!到時真送俾你,唔好唔要呀!好毒及惡
天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

教援係唔係普通眼頸蛇你真係要先,如果捉到通知你,今年先捉到2條2.5呎放咗,今日有水侓4.5呎宜家有一條係屋企養住

教援唔好講笑呀!到時真送俾你,唔好唔要呀!好毒及惡
tsw 發表於 2012-6-24 20:44

教授逃跑了

教授逃跑了
養鳥新丁 發表於 2012-6-26 05:37

傻瓜,教授養條白化眼xx先至勁
天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

7# tsw

XX = 粗口??

7# tsw

XX = 粗口??
imqueen 發表於 2012-6-26 21:47

白化眼頸蛇
天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

嘩,好毒又罕見

傻瓜,教授養條白化眼xx先至勁
tsw 發表於 2012-6-26 20:42

藍眼果條丫~~~好靚

見到通知聲....

留果條眼鏡王蛇俾新丁,等佢完成佢ge遺願

警察局已經一早同蛇王聯絡好~訂明價錢~24小時候命~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

警察局已經一早同蛇王聯絡好~訂明價錢~24小時候命~
風中飛鸚 發表於 2012-6-27 13:14

天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

見到通知聲....

咁我米放走左2隻藍頭

香港有眼鏡王蛇架咩?我以為東南亞先有
LB一對 吱吱.左左
雞尾一家 烏哩  單刀 阿大阿二,阿細
灰鸚   百厭仔

香港有眼鏡王蛇架咩?我以為東南亞先有
O_O329 發表於 2012-6-29 01:48

眼鏡王蛇=普通...過山風...
天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

咁我米放走左2隻藍頭
bobyjadeeye 發表於 2012-6-29 00:23

2隻藍頭亞馬遜.送俾我都唔要

換1隻灰鸚俾我就差唔多
天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

眼鏡王蛇=普通...過山風...
tsw 發表於 2012-6-29 19:03

我睇電視,眼鏡王蛇係最大的眼鏡蛇,主要是食其他蛇為主,而毒液量亦是最多,不過唔係最毒
LB一對 吱吱.左左
雞尾一家 烏哩  單刀 阿大阿二,阿細
灰鸚   百厭仔