返回列表 發帖

搬左入大埔住之後、第一次拍攝、King仔

唉、搬屋已經搞得7788!
終於有時間跟King仔影下相!
而家住在大埔村屋!
養什麼鸚鵡都可以了!
現在想買多一隻鸚鵡陪下King仔囉!
首選小塞、灰鸚鵡、迷你金剛!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
在愛鸚鵡的主人眼裡,鸚鵡是一個人,相反鸚鵡的眼裡,愛她的主人是一隻鳥。

我都好想住村屋方便養鸚鵡.
想king有伴,養隻同種既伴侣拉,雙雙對對!

退休後我也想,住村屋,養動物,種蘭花,晚上數星星!
12/3/2013   新家新的開始!
近來院友多.................
養鸚人多是瘋瘋癲癲的人生 !
4-9-13 養狗生活終結了 !

村屋好多蚊
天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

村屋好多蚊
tsw 發表於 2012-7-5 22:30

咁要睇下有無做足防蚊!
如果做足既話屋企好小會有蚊!
在愛鸚鵡的主人眼裡,鸚鵡是一個人,相反鸚鵡的眼裡,愛她的主人是一隻鳥。

係lor買多隻紅肩~ 有計傾嘛~

退休後我也想,住村屋,養動物,種蘭花,晚上數星星!
BABYPAPA 發表於 2012-7-5 09:02

夫復何求.......

村屋好多蚊
tsw 發表於 2012-7-5 22:30

蚊會咬雀的?

蚊會咬雀的?
卡樂B 發表於 2012-7-8 15:49

會o架, 金剛係首選因為塊面...

住穿屋應該養大英冇快買大大隻金剛,可以防盜

King 仔右腳脾D毛, 你要留一意吓.

King 仔右腳脾D毛, 你要留一意吓.
小雲 發表於 2012-7-8 19:48

小雲!多謝關心!你都知道我在計劃買多隻鸚鵡!原因都係想找一隻黎陪下king仔!

隻腳係咬毛咬到咁!一個月前我已經知道!
因為之前跟屋企人住、當我不在家的時候
我屋企人聽到他大叫就凹塊布迫king仔唔好大叫、
久而久之他就開始出現咬毛!其實翼入面d毛先至係咬得至勁!
係我無影佢翼入面d毛比你地睇姐!
不過我而家自己一個人住、問題已經解決哂!
好就好在他沒有連根拔起咁咬囉!唔係以後都無毛生!
king仔已經沒有再咬毛了!而家等佢再生返d毛出黎!

小雲!多謝關心!你都知道我在計劃買多隻鸚鵡!原因都係想找一隻黎陪下king仔!

隻腳係咬毛咬到咁!一個月前我已經知道!
因為之前跟屋企人住、當我不在家的時候
我屋企人聽到他大叫就凹塊布迫king仔唔好大叫 ...
king2403 發表於 2012-7-9 01:49

怪唔之得一眼望落去  覺得佢d毛無之前o甘靚啦
而家無事就好啦  快d 變番靚靚

不過買過隻陪佢的話, 會唔會帶埋佢去揀好d呢?
話說瓜子成日都好想同我兩隻LB玩, 但LB唔so佢不特止, 仲咬到佢呱呱嘈
有Love Bird 魔怪 *Kiwi*
還有好o爹的  小紅肩*瓜子*
在彩虹橋繼續活躍  紅腹錐尾*火腩*
多左一隻嘈之巴閉的  紅額錐尾*Barbie*

[youtube]f0crxs585AU[/youtube]

自言自語!握手、握握手、蝦佬……

13# Zeta_KM

有時真係好難夾得埋!我有朋友養左兩隻金剛!
買果陣已經係配對了6個月!但係拎到返屋企養唔夠2個月就打交!
之後到而家都唔可以放在一起!

另外
如果想買鸚鵡既話!至好就帶埋家中的鸚鵡出去行下比鸚鵡選擇一下朋友仔!
返到屋企都比較易相處、感覺上好d!

f0crxs585AU

自言自語!握手、握握手、蝦佬……
king2403 發表於 2012-7-9 04:19

哈哈, 乖乖咁企膞頭, 自己講野, 好可愛呀!

哈哈, 乖乖咁企膞頭, 自己講野, 好可愛呀!
小雲 發表於 2012-7-9 14:31

但係佢而家有毛仲未生返出黎= =
超想買隻塞仔陪他一起玩!

發呆!!

您的帖子長度不符合要求。

當前長度: 8 字節
系統限制: 10 到 10000 字節

對翼d毛開始差不多生返齊出來了!
打算不再幫他剪翼!
想教他飛行!

對翼d毛開始差不多生返齊出來了!
打算不再幫他剪翼!
想教他飛行!
king2403 發表於 2012-7-21 05:32

如果唔剪要加倍小心.