返回列表 發帖

迷金,,,仔

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
KAM6134

好神氣,好靚仔!

2# chocolate

多謝支持,,我影相好差
KAM6134

好靚仔

4# shairley

玩左幾日,好好玩,學叫爸爸,又易上手同跟住我行,
KAM6134

再耐D...唔見你就嘈到拆天
我隻會講好多野,總之....好玩

好得意呀

kam6134 發表於 2012-7-25 00:06
你果隻都一兩歲了?是在鸚鵡店買的吧?

再耐D...唔見你就嘈到拆天
我隻會講好多野,總之....好玩
shairley 發表於 2012-7-30 22:29

我十分認同迷金如果唔見人要搵人大叫真係幾嘈到想死!
但係迷金真係幾好玩!我還在找小塞!
在愛鸚鵡的主人眼裡,鸚鵡是一個人,相反鸚鵡的眼裡,愛她的主人是一隻鳥。

塞仔好...我的BoBo(女)好溫柔,文靜

佢會不停的叫,叫到你回應佢
藍頭亞瑪遜。。靚靚
迷金。。 豆丁

塞仔好...我的BoBo(女)好溫柔,文靜
shairley 發表於 2012-8-1 14:38

$2000蚊一隻果陣!想買又唔去買!
而家我想買個價升到4000蚊!
如果4000蚊既我加多小小錢買多隻迷金仲好!
衰然成日都講買鸚鵡不要看錢!
但係4000蚊太多選擇了!
在愛鸚鵡的主人眼裡,鸚鵡是一個人,相反鸚鵡的眼裡,愛她的主人是一隻鳥。

佢會不停的叫,叫到你回應佢
Kennethchui668 發表於 2012-8-2 00:54

如果你真係沒有野係留左未整比佢既話(例如沒水沒糧之類)!大叫原因其實他只係想見到你!你試下唔好理佢!等佢叫飽佢!到左佢唔叫一陣先走去找他!試多幾次係咁既話!多數他都會明白大叫主人係唔會去找他的!

如果你真係沒有野係留左未整比佢既話(例如沒水沒糧之類)!大叫原因其實他只係想見到你!你試下唔好理佢!等佢叫飽佢!到左佢唔叫一陣先走去找他!試多幾次係咁既話!多數他都會明白大叫主人係唔會去找他的!
king2403 發表於 2012-8-2 03:48

我一去toilet瓜子就叫到拆天!

次次我都要"呢"埋o係入面,等佢叫完先出得去....
有Love Bird 魔怪 *Kiwi*
還有好o爹的  小紅肩*瓜子*
在彩虹橋繼續活躍  紅腹錐尾*火腩*
多左一隻嘈之巴閉的  紅額錐尾*Barbie*

我一去toilet瓜子就叫到拆天!

次次我都要"呢"埋o係入面,等佢叫完先出得去....
Zeta_KM 發表於 2012-8-2 14:58

我豆腐都會o架, 不過通常佢唔見我都係不停: "豆腐! 哈佬~ 豆腐! 哈佬~" 若干次之後就會大叫幾聲, 之後又開始豆腐! 哈佬~

利害,,利害,,我玩左幾十日,都覺得好正,不過就有排教啦
KAM6134

係~真係好神氣, 對翼仔既紅色 好"搶眼"