返回列表 發帖

很認真的影友,在翻說明書

漫步喀納斯河

月亮灣

松香

我們的司機兼導遊

喀納斯家訪
雖然是商業收費活動, 但切勿錯過

遇到新疆經濟報記者, 訪問中

喀納斯湖

觀魚台, 時間緊迫, 全速....爬上

頭兩張如果用ND Filter, 長少少曝光時間, 會否加添寧靜, 悽美的效果?

頭兩張如果用ND Filter, 長少少曝光時間, 會否加添寧靜, 悽美的效果?
sonic 發表於 2012-7-29 22:49

正想買ND400 filter

當日途經零下至三十幾度温差, 沼澤, 浮泥及膝, 幸有防水鞋,
但我們的義務領隊竟穿涼鞋

嘩..............!靚到..............!
我都想買ND400

嘩! 好靚呀! 係唔係地勢好高, 所以會有霧!

嘩..............!靚到..............!
我都想買ND400
ngkare 發表於 30-7-2012 10:59

買左喇

信和 77mm $630
www.galaxydigital.com.hk

嘩! 好靚呀! 係唔係地勢好高, 所以會有霧!
jennymok 發表於 30-7-2012 18:18

湖面海拔約1374米
霧是因為清早空氣與水的溫差
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

買左喇
信和 77mm $630
www.galaxydigital.com.hk
Edward 發表於 2012-7-30 20:23

我只有塊ND-8, 噤住影下流水!
ND400, 應該幾好玩!

不過下次我會買ND2-ND400 Fader,
http://poor.com.hk/pbhs/H&Y-Fader-ND2-ND400.html

我去年9月21-30日北疆遊,相差一星期,樹葉變得更金黃.
觀魚亭

花葉皆紅--花楸樹(只有不足十株)

卡納斯湖面風光

觀魚亭遠望,霞霧一片

卡納斯河上游--波濤洶湧.
小妹妹灰鸚

我去年9月21-30日北疆遊,相差一星期,樹葉變得更金黃.

我地走果時, 司機都有講, 再過十天全都變黄葉,
你到北疆是最佳時間

相拍得很好很美!

我們剛回來, 也經歷了早晚很大的溫差, 現在是夏天, 但早晚也只11﹣2度, 日間卻30幾40度, 喀納斯湖風景實在好美麗!

相拍得很好很美!

我們剛回來, 也經歷了早晚很大的溫差, 現在是夏天, 但早晚也只11﹣2度, 日間卻30幾40度, 喀納斯湖風景實在好美麗!
carolee 發表於 2012-8-9 20:07

thanks,
喀納斯好美好美, 可惜拍不出來,
希望有機會冬季去一次