返回列表 發帖

拾獲灰鸚鵡一只

尋日拾獲灰鸚鵡一只
有腳環,有腳鏈
會大嗌自己個名BOBO
請問我可以點樣搵返佢個主人/有冇人唔見左隻灰鸚鵡?

咩位置呀~

咩位置呀~
CARMEN-LUI 發表於 2012-11-11 13:42

樂富,橫頭磡!
註:有自殘傾向,係咁用個頭撞我比佢個個企架

最愛傻狗-文小子
還有一大堆的鸚鵡們!!各有可愛之處^^

係咪呢隻呢唔知,你試下聯絡主人, 問下佢搵返未同埋對下腳環NO, 因為可能佢好驚,先會自殘, 灰鸚鵡好細膽架咋. 希望樓主你能夠幫佢回家
最愛傻狗-文小子
還有一大堆的鸚鵡們!!各有可愛之處^^

係咪呢隻呢唔知,你試下聯絡主人, 問下佢搵返未同埋對下腳環NO, 因為可能佢好驚,先會自殘, 灰鸚鵡好細膽架咋. 希望樓主你能夠幫佢回家
文小子 發表於 2012-11-11 14:56

佢既腳鏈係銀色.....

佢既腳鏈係銀色.....
bigearscow 發表於 2012-11-11 15:00

可能甩色
四月到以家……
Tel:64462053

3# bigearscow

灰鸚係咁架, 佢唔中意咩都唔要, 包括食物, 希望快D搵返主人啦

3# bigearscow

灰鸚係咁架, 佢唔中意咩都唔要, 包括食物, 希望快D搵返主人啦
carmenchungkm 發表於 2012-11-11 15:45

佢要...............只係會撞棍

問左楊生,唔係了
BTW,佢腳環得2隻字,好懷疑佢係野生........

有腳環有鍊點會係野生
LB一對 吱吱.左左
雞尾一家 烏哩  單刀 阿大阿二,阿細
灰鸚   百厭仔

有腳環有鍊點會係野生
O_O329 發表於 2012-11-11 16:25

但個腳環.........我當然唔可以同你講個"NO."啦

腳環d字會唔會甩咗呀! 流浪咗半年!! 佢又叫得出自己個名"BoBo"!

腳環d字會唔會甩咗呀! 流浪咗半年!! 佢又叫得出自己個名"BoBo"!
jennymok 發表於 2012-11-11 17:25

問左主人了,唔係

自己養啦!
12/3/2013   新家新的開始!
近來院友多.................
養鸚人多是瘋瘋癲癲的人生 !
4-9-13 養狗生活終結了 !

自己養啦!
BABYPAPA 發表於 2012-11-11 17:58

灰鸚WO............可以嗎?

睇泥佢身上冇胎記

睇泥佢身上冇胎記
bigearscow 發表於 2012-11-11 18:27

好靚仔丫, 話時話,你捉佢時, 唔怕你隻手咩 ??
[豆豆]21-05-12
[KIKI ]17-09-12

灰鸚WO............可以嗎?
bigearscow 發表於 2012-11-11 18:01

咁主人找不到,你咪養住先 LOR..有什麼問題..
12/3/2013   新家新的開始!
近來院友多.................
養鸚人多是瘋瘋癲癲的人生 !
4-9-13 養狗生活終結了 !

好靚仔丫, 話時話,你捉佢時, 唔怕你隻手咩 ??
noddywai 發表於 2012-11-11 18:44

好大膽架佢