返回列表 發帖

小卡比 - 你知道我在那裹嗎?

首先, 要多謝Jenny Mok, 在去年某月送了一件禮物給小卡比.  主人馬上Keep 起, 因為要諗吓有乜攪作, 就此放了一段時間.

一天, 主人看着禮物想了很久, 怎樣運用這玩具來點新意呢?  最後在兩個月前, 這玩具終於從包裝袋裹跑出來與小卡比見面了。  但直到今天才有時間拍攝, 希望大家喜歡這個攪作  

而呢個遊戲亦証明鸚鵡係有思想及高智慧的生物.

ONON

一個字.......勁
orgasmaof~
黃化雞~丁丁
珍珠雞~旺旺

嘩∼∼∼呢個小朋友真係叻,
唔呃人架。。。
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

小卡比又叻又乖,好得人鍾意!

小 卡 比好叻,伍一定冇近視

唔俾佢睇到放在那一格~你估佢搵唔搵到丫啦~值得一試~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

唔俾佢睇到放在那一格~你估佢搵唔搵到丫啦~值得一試~
風中飛鸚 發表於 2013-3-18 10:34

應該唔得,靠估有難度
加我FB請話知閣下是誰

應該唔得,靠估有難度
louisa20047 發表於 2013-3-18 10:41

放d瓜子呢?我想知道佢嗅覺靈唔靈~

放d瓜子呢?我想知道佢嗅覺靈唔靈~
風中飛鸚 發表於 2013-3-18 10:43

我試過,係唔得的
加我FB請話知閣下是誰

我試過,係唔得的
louisa20047 發表於 2013-3-18 10:49

放D五香肉丁可能比較有效

小卡比好叻好聰明(好得人鐘意)
onon你都好叻, 係一個好導師, 將你的經驗分享給我們
~thanks~

我記得以前小卡比有個抽playing cards既然video仲勁

超醒

放個波喺三個杯的其中一個, 然後調動三個杯, 你估小卡比識唔識揾得返個波!
我的鸚鵡叫做Koo Koo

放個波喺三個杯的其中一個, 然後調動三個杯, 你估小卡比識唔識揾得返個波!
燉雪梨 發表於 18-3-2013 13:57

無難度, 可以的, 是比以上呢個容易.

小卡比好叻好聰明(好得人鐘意)
onon你都好叻, 係一個好導師, 將你的經驗分享給我們
~thanks~
chengKalok 發表於 18-3-2013 11:40

謝謝!

我記得以前小卡比有個抽playing cards既然video仲勁
coletrain 發表於 18-3-2013 12:17

已是2008年的事, 你真好記性

http://forum.parrot-tree.com/vie ... amp;extra=page%3D23

回復 17# OnOn

當然記得啦!呢個video係令我認識黑頭凱克途径 ,
睇完後真係好驚呀 !當時仲有cozzy的v仔和妹妹佢地輪流放毒
就算甘細隻鸚鵡都甘聰明!

香港黑頭之所以興起~小卡比立一大功~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

WOW...
AMAZING!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!