返回列表 發帖

Alpha & Beta - 搶嘢呀!

星期日一次過拍咗幾段片, 要分開慢慢出

Alpha 動作太快, 每次都只有佢玩

好叻!依隻係咩品種呀?

Alpha勁呀!咁其實Beta做唔做到呀?

Beta未識放圈圈,但已識打籃球,放杯...等.
兩隻性格完全唔同,Beta要多用三倍時間去教,行動又慢.
ONON

好叻!依隻係咩品種呀?
林林仔 發表於 19-3-2013 00:19

Crimson Bellied Conure

好似較左快鏡咁,
hehehurhur咁放圈圈∼
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

好似較左快鏡咁,
hehehurhur咁放圈圈∼
mmchu 發表於 19-3-2013 00:49

仲趕過小卡比

比Alpha搶曬鏡.     

我都好想知道其實Beta做唔做到呀?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

一睇就知~Alpha hehehurhur咁等食啦
加我FB請話知閣下是誰

想問下你個玩具係邊到買架?

佢地好叻
Beta係女仔嗎?我的仔仔又係好似Alpha咁主動,女女就斯文慢半拍

Alpha 好似果d上縺玩具,上滿縺就停唔倒

比Alpha搶曬鏡.     

我都好想知道其實Beta做唔做到呀?
發達鳥 發表於 19-3-2013 01:05

Beta 已懂基本放件動作,只係.......太慢啦!

佢地好叻
Beta係女仔嗎?我的仔仔又係好似Alpha咁主動,女女就斯文慢半拍
chocolate 發表於 19-3-2013 06:03

係呀,Beta 係女,係一位好斯文的小姐,行路都慢過雀

想問下你個玩具係邊到買架?
ason_mama 發表於 19-3-2013 03:36

雀街X記有黃色柱三色圈的,而我呢係聖誕節時買的小聖誕樹裝飾,有紅、綠兩色,我拆走左上面的聖誕樹,剩底個座,就變成咁,有紅、黃、綠三色就可以玩分色.

第日可以玩升級版
舊片

一睇就知~Alpha hehehurhur咁等食啦
louisa20047 發表於 19-3-2013 03:24

全中

兩個小朋友好得意呀, 好似d小朋友玩搶快遊戲

Alpha 好似果d上縺玩具,上滿縺就停唔倒
wano 發表於 19-3-2013 07:44

所以同Beta玩時要引開佢,成日搶野玩,好鬼煩.

我曾經都試過同仔仔玩入圈,但佢拿著木圈當自己的玩具咁要咬爛,係未要用D咬唔爛的物料等佢冇興趣咬先有得訓練呢?

雀街X記有黃色柱三色圈的,而我呢係聖誕節時買的小聖誕樹裝飾,有紅、綠兩色,我拆走左上面的聖誕樹, ...
OnOn 發表於 2013-3-19 08:27

好叻, 識分顏色, 還有什麼升級版呢?