返回列表 發帖
白頸 $3xxx 我都有諗過
yimaggie 發表於 2013-3-22 20:14

yes,大陸$400~500,來到香港要$3000
後來我跟那個人講價好耐,剛好有個朋友也喜歡烏鴉
我地兩個人佢話可以平D$2000
好在大部分品種烏鴉在國際瀕危物種貿易條約中都不是瀕危物種
省去申請飼養證的錢
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 20# yimaggie

我鍾意烏鴉係由一篇新聞開始
唔知大家有冇聽過南非有隻貓頭鷹識得報恩既新聞呢?
果名飼主救左一隻貓頭鷹,後來放生後佢年年都會帶獵物番來報恩
我係果篇新聞圖片見到那名飼主原來養左一隻非洲白頸鴉
同被救既貓頭鷹好friend

就係依位師兄接手左小灰,感激
有機會再養返鸚鵡

回復 23# vogar

希望鴉鴉快D大個仔,可以同小灰亞歷一齊玩
今日開始應該有排忙了,一屋4隻雀,兩隻BB
好彩亞歷已經開始戒奶

連亞歷b都有
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮

yes,大陸$400~500,來到香港要$3000
後來我跟那個人講價好耐,剛好有個朋友也喜歡烏鴉
我地兩個人佢話 ...
dororozwei 發表於 2013-3-22 21:13

如果合法~再有請通知~

如果合法~再有請通知~
風中飛鸚 發表於 2013-3-23 10:56

冇問題,主席你有冇特別鍾意咩品種?
白頸不是我最想要的,很可惜那個賣家只有白頸
等我開個post
介紹下我識到既大陸鴉友所養既唔同品種先

回復 27# dororozwei

幾錢丫?如果有就通知聲~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

主席check pm呀~~~
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮

我識鬼check pm~打電話俾我啦~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

我識鬼check pm~打電話俾我啦~
風中飛鸚 發表於 2013-3-28 10:48

咁CHECK SMS啦~XD

SMS係乜黎~去邊度CHECK?

SMS係乜黎~去邊度CHECK?
風中飛鸚 發表於 2013-3-29 15:03

手機短訊

都係用番最原始打電話啦~

有冇得放飛

有冇得放飛
wongleon 發表於 2013-4-4 18:48

可以,不過香港高樓處處
我都係比佢係屋企飛安全D
宜家可以企係度,又大隻左勁多

相中您隻白頸烏鴉好似好大隻喎.

請問佢現在有幾重呀?

相中您隻白頸烏鴉好似好大隻喎.

請問佢現在有幾重呀?
發達鳥 發表於 2013-4-5 00:03

屋企冇磅未量過,不過我查過資料
白頸比大嘴烏鴉大D,長52~55cm,大嘴烏鴉體型同大葵相約
所以將來應該都幾重手下

回復 36# dororozwei

可唔可以幫我買一隻

我只係好想知道呢幾樣~認人程度有幾高?~家養合法嗎?~約幾錢?