返回列表 發帖
回復  poppoptsui

以前成鼠果隻主糧松子,瓜子,蘋果,合桃,南瓜子,生米,生粟米,栗子,紙包蛋糕!
imqueen 發表於 2013-5-22 00:14

生米?白米?

你隻貓真係有愛心
紅龍 發表於 2013-5-22 00:35

我隻貓,其實
係我對貓,佢兩個成日行孖必去打獵,之前試過擔雀仔bb(紅屎忽)返唻,三隻殺淨一隻,我用harrison 糧浸爛人手餵了十日,之後一開門佢就飛走了。
成日幫佢兩個執手尾,。。。

回復  jojo_brilliant
imqueen 發表於 2013-5-22 00:20

Yea

回復 21# poppoptsui

是白米!

求救:無晒羊奶粉,BB唔肯食野,有無人借小小來?
高貴的女主人

imqueen 發表於 2013-5-23 23:18

買唔買到?我借比你丫,你住邊?不過你要入唻上水攞,方便嗎?

imqueen 發表於 2013-5-23 23:18

買唔買到?我借比你丫,你住邊?不過你要入唻上水攞,方便嗎?

回復 27# poppoptsui

我居屯門,不過算了,牠肚痾了......弊!

松鼠bb現在如何?
高貴的女主人

主要都係餵奶,我餵佢食生果,佢都係好似食奶咁,當我隻手係乳房,用手左右左右咁撳我。食蛋糕好危險,佢“妹“吓“妹“吓,“妹“咗上去上顎黐住咗,唔上唔落,我要用簽仔“了“返佢出唻。我
我估佢仲未試食硬嘢。
你鼠鼠點?我以前喺寵物店見過貓狗止屙奶,不過唔知松松食唔食得,你要請教吓人先。

無羊奶粉可以用狗奶粉代替, 外國d野生動物拯救網站, 係教人用狗奶粉, 但問題在於突然轉牌子, 就會同人一樣, 容易因腸胃敏感不適而肚瀉.

貓狗止屙奶藥水, 成份係: Kaolin Pectin, 與幼兒止屙奶藥水係同一產品成份及濃度, 可以去藥房買到, 價錢大約一樽 $30/8oz.或240ml.

用法: 每1kg體重, 餵1ml, 早午晚各一次, 空肚或飽肚服都無問題. 但注意, 如果正在服用其他藥物, 請於服藥後半小時至餵止屙奶藥水, 因為止屙奶藥水會在胃壁腸壁形成保護膜, 這樣會阻礙藥物吸收, 所以止屙奶藥水要最尾至餵.

Louis,有你真好。
另外,樹樹fb係咪close咗?會唔會整返一個?

Louis,有你真好。

Louis,有你真好。

回復 31# Louis

收到,非常多謝高人指點!感激不盡!希望以後繼續指教.........

回復 30# poppoptsui

多謝關懷,現在好少少,我試下奶藥水!

回復 30# poppoptsui

昨晚妹妹嘔左成晚,今日帶睇獸E!

勁多藥.......................................病得重!
旁邊的人,一看到,嘩嘩聲:禁多藥! 瘀爆!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
高貴的女主人

咁e生話妹妹咩事?

我係元朗珍离睇Ms.Julian,話識睇松鼠,不過她成日睇參考書...............
E生話:
1.不是隻隻松鼠適合山羊奶,,她太細,比佢飲奶米糊,加正常生果,加果仁......因痾嘔,要打皮下水,要食:抗生素,Vionate,biolaps, Metoclopramide,ranitidine
2.她出蘚,會傳染人,要飲抗真菌藥Baytrill,Doxycycline,Sporanox
3.怕她有寄生蟲,又要食panacur
高貴的女主人