返回列表 發帖

濟州 - 2013秋

好靚呀!謝謝分享!

超靚紅葉

D相會唔會太靚呀!?

濟州漢拿山的紅葉多數生長在公路傍或在山中,沒有樓房作背景,比較單調。
家中鸚鵡 - 三囝大逹摩 (阿奇 )十分多話可愛
            - 大仔雞尾- 已經在別的地方
            - 二囡小達 (阿一)飛走了,但還尋找中

回復 1# Mr_fran
靚到好似明信片

月曆黎架係咪~?
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

回復 7# 風中飛鸚
主席,多謝欣賞

thanks for your sharing.
済洲真的很美, d bbq 也好味道.  我都想去斧山行轉, 据聞交通也方便.  自由行 ok, 首先温番d korean & more importantly... settle my grey!
p.s. 真羨慕你們可以邊養鸚鵡, 邊去旅行.  淨係諗緊怎樣給灰鸚鵡來個 "initial absense", 小女子頭都大埋.
我叫 BINGO, 喺大埔松仔園出世"0架"

現在每次旅行都限於6天內完成,以免心掛掛啦!

現在每次旅行都限於6天內完成,以免心掛掛啦!
Mr_fran 發表於 2013-12-19 11:32

昔日從澳洲、hk来来回回,小狗就托管於aus kennel ,經常几个月也ok.  唔知是否”人性化”o左養鸚鵡生活,人人都說牠們需要人陪伴,特別是我得一隻tim.
其實,重點是”找到可信任的寄養店家”或身邊的人幫忙。

我就有兩隻,一大一小達摩鸚鵡,去旅行都是把鸚鵡留在家中,由part-time 上來換糧水就算了,希望留在家中牠們覺得安心啲。