返回列表 發帖
感激大家嘅关心同鼓励∼∼∼∼∼∼    我会继续努力揾!∼∼∼∼   唔会放弃!∼∼∼
我是如此幸运∼ 感恩∼感谢所有帮助我的善良朋友

有雀友發現有一隻灰鸚昨天係洪水橋上空飛過,唔知灰灰有冇可能飛到去洪水橋,我地會繼續幫你留意下。

有雀友發現有一隻灰鸚昨天係洪水橋上空飛過,唔知灰灰有冇可能飛到去洪水橋,我地會繼續幫你留意下。
makjoe 發表於 2014-4-15 12:47

洪水橋系朝边个方向飞架?      肯定系我灰灰了∼∼    尼边系得我一个唔见灰鹦架∼∼∼ 555555 我个灰灰啊∼∼∼    我依架屋企个细亚马日日好凄凉甘声唉  :灰灰返来啦∼∼ 返来啦∼好可怜个声,听得我次次都好难过

快D去搵啦。希望係灰灰。

68x巴士總站,我老公今日有帶埋隻鸚鵡出去揾,但唔見,我會幫你再揾揾

隻雀不是剪咗翼?洪水橋距離天栢公園對於一隻剪咗翼雀都幾遠,不過都希望繼續有消息!雀和人都要加力!
亞馬遜迷

香港國際鸚鵡會網頁,係元朗今日有人捉到灰鸚要提供腳環no

今午溜鳥,順道行天水圍公園數次,沒有發現。

希望主人不要氣餒,振作,振作!
我叫 BINGO, 喺大埔松仔園出世"0架"

68x巴士總站,我老公今日有帶埋隻鸚鵡出去揾,但唔見,我會幫你再揾揾
makjoe 發表於 2014-4-15 22:05

好多谢你地, 勤日听到你地讲即刻去到68X总站一带揾,今招一家人天未光揾到依架返来,未没踪影。

隻雀不是剪咗翼?洪水橋距離天栢公園對於一隻剪咗翼雀都幾遠,不過都希望繼續有消息!雀和 ...
shing63124 發表於 2014-4-15 22:40

我系第一次养未没经验, 以往剪羽都系点朋友帮手剪,我系唔识剪架, 我一直以为佢系飞唔高飞唔远嘅。所以个日先会哎佢飞系我手上来。

ngwaikeung 發表於 2014-4-16 00:59

我依架去抄佢架脚环号去,   请问声:佢嘅左脚中指(最长脚趾个只)  脚指尖连同脚趾甲系未白色架?

回復 52# 繁星和灰灰

快d去睇下係咪你隻灰灰啦!!! 希望你地一家團聚!!

回復  繁星和灰灰

快d去睇下係咪你隻灰灰啦!!! 希望你地一家團聚!!
gooza1984 發表於 2014-4-16 08:48

我依架唔知佢个地址系边? 唔知点去

回復 54# 繁星和灰灰

www.hkipa.com尋鳥祝願版

尋鳥祝願版
ngwaikeung 發表於 2014-4-16 09:05

你话系元朗边度捡到只灰鹦?

不是我執到,我係網頁睇到,你上去睇下。

http://www.hkipa.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1

這一版呀、你快D搵腳環號碼留言啦。

希望真係灰灰。

這一版呀、你快D搵腳環號碼留言啦。

希望真係灰灰。
leilashirley 發表於 2014-4-16 09:25

OK∼∼   唔该晒∼∼∼