返回列表 發帖

找走失小太陽

住香港東區既C兄幫手留意下小弟既愛鳥

黃邊小太陽以剪翼有腳環銀色

5月9日在筲箕灣興東村家中因行雷在廚房飛走

小弟電話62812010

搵到好灰都唔知走左去邊

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

up~好大機會飛左入人地屋,問下留下保安~

up~好大機會飛左入人地屋,問下留下保安~
CARMEN-LUI 發表於 2014-5-10 17:29

問左好多次好擔心佢呀

找左成日都搵唔到我今早上山搵過唔見

機會渺茫........祝早日尋回........
可以嘗試係條村一帶同公園貼告示附上相片...睇睇有冇街坊拾到

祝爱鸟早日回家,加油。
逊女一。鸡尾三。彩鳳仔一,太阳女一。

快d貼街招!!!!
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮

祝爱鸟早日回家,加油。

係咪呢隻?
這個在天水圍找到~
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

唔同品種~~~q.q
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮

咁上下都好啦~唔洗搵到一樣丫嗎~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

sorry....貼錯了
原灰雞尾女(靚仔),珍珠雞尾女(斑斑)
lb(百厭仔),桃面 (芒果)
太陽 (蛋黃),太陽能(叮叮)
肉桂(blutack),黃邊(Batman)

係咪呢隻?
這個在天水圍找到~
風中飛鸚 發表於 2014-6-3 17:20

這個是我們遺失的,我們有他走失前的相,在天瑞不見的

係咪呢隻?
這個在天水圍找到~
風中飛鸚 發表於 2014-6-3 17:20

這個是我們遺失的,我們有他走失前的相,在天瑞不見的
希望可以聯絡我們92390777

唔同品種~~~q.q
yimaggie 發表於 2014-6-4 00:54

娜!我多事POST相就搵到主人啦~係咪差不多都POST下丫~