返回列表 發帖

愉景灣-走失小達摩鸚鵡

今天早上大約10:30在愉景灣二期畔峰村走失小達摩鸚鵡,囡:5歳,已通知管理員及貼街招。請廣傳,謝謝!如有任何消息請電:96290281

希望能早日尋回, 最近鸚鵡樹有奇蹟出現. 加油努力呀!

早爱鳥早日回家,加油。
逊女一。鸡尾三。彩鳳仔一,太阳女一。

祝早日團聚!為你懇切禱告!

今早6:00尋找了兩個小時還是找大不到,現在休息一會再次尋找好了。
家中鸚鵡 - 三囝大逹摩 (阿奇 )十分多話可愛
            - 大仔雞尾- 已經在別的地方
            - 二囡小達 (阿一)飛走了,但還尋找中

今早6:00尋找了兩個小時還是找大不到,現在休息一會再次尋找好了。
Mr_fran 發表於 2014-8-22 09:34

早上比較易搵~在早上鸚鵡會對主人聲音有反應~手攞切開的蘋果~(未切等於冇攞)大聲叫佢名~而搜索時應該慢慢細心搵~本來一日搵100棵樹~你一日搵3棵好啦~因為一日粗略搵100棵~你搵一世都搵唔到~情願博下運氣~好過隻雀錯過在眼底~

努力呀! 樹樹經常出現奇蹟, 只要你唔放棄, 就有機會找回,
有雀友1年後才找回, 所以努力呀!

收到,會堅持,謝謝!

希望你快d揾番!多d周圍叫佢睇下會唔會應你,唔好放棄,我鸚鵡都係一星期後先開始回應我叫聲,所以一直揾唔好放棄!!希望奇蹟發生係你身上啦

希望你可以搵得返呀!!
加油~~~

回復 8# Mr_fran
努力加油呀!   真的好期待很快可以聽到好消息.

今天早上已經在牠飛走附近帶著大達摩鸚鵡尋找呼叫牠的名字,但還未有回應,告示已經張貼在公眾地方,通知附近管理員、花王等。希望好快有牠的消息。

愉景灣有幾位會員居住~你們不約而同~輪流走雀~有什麼原因?
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

剛剛收到來電有人見到牠的踪跡,即是還生存,會繼續尋找不放鬆的。

真的是好消息. 繼續努力加油呀.......

剛剛收到來電有人見到牠的踪跡,即是還生存,會繼續尋找不放鬆的。
Mr_fran 發表於 2014-8-25 17:42

你問清楚在那裡~再全力去搵啦~(當然仲生存~一年到十年都可以生存~冇問題架~)

加油呀!
唔好放棄,
祝早日尋回愛鳥~
ONON

大家加油,愛雀早曰回家

連續幾天早上出去尋找,但還是未尋獲,努力加油!
多謝支持!

早上去~帶個切開蘋果~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909