返回列表 發帖

多謝分享~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

識講嘢好可愛呀!
愛雀之人

之前唔知小太陽咁好玩。又易打理。

之前唔知小太陽咁好玩。又易打理。
scylam 發表於 2016-8-31 14:33

但好長氣~

好得意,你隻叻過我隻LB,教極吾識

小太陽係咪即係"太陽鸚鵡~Sun Conure"呀?
我仲以為佢地都好似版主介紹果個POST張相咁, 成身都金黃色??
借問聲師姐, 呢D小太陽太約幾錢隻呀??

但好長氣~
風中飛鸚 發表於 2016-9-1 10:26

有時都會好長氣

小太陽係咪即係"太陽鸚鵡~Sun Conure"呀?
我仲以為佢地都好似版主介紹果個POST張相咁, 成身都金黃色??
借 ...
懶貓 發表於 2016-9-1 11:21

小太陽系green cheek conure. Sun conure 大小小,靚小小,吵小小又貴小小
小太陽大概1500左右

小太陽系green cheek conure. Sun conure 大小小,靚小小,吵小小又貴小小
小太陽大概1500左右
scylam 發表於 2016-9-1 21:08

明白~ 多謝師姊回覆~
我想請問, 師姊你知唔知Sun conure大約幾錢隻呀? 其實我都係呢排先開始留意唔同種類既鸚鵡, 我以前養過畫眉, 隻畫眉好痴我架, 佢見我返屋企會走出黎跟住我, 點知我拍一拍拖, 少左理佢, 佢就抑鬱然後上左天堂 ... 今次養鸚鵡之前我一定要諗清諗楚先得~

明白~ 多謝師姊回覆~
我想請問, 師姊你知唔知Sun conure大約幾錢隻呀? 其實我都係呢排先開始留意唔同種 ...
懶貓 發表於 2016-9-2 11:25

小弟冇想過要變成女性

Sun conure 三幾千

如冇時間陪伴,不要養鸚鵡,它們更加需要關愛。而且喜怒形於色,你會好煩。

小弟冇想過要變成女性

Sun conure 三幾千

如冇時間陪伴,不要養鸚鵡,它們更加需要關愛。而且喜 ...
scylam 發表於 2016-9-2 11:37

唔好意思師兄, 我見你個頭像, 就以為你係師姊~
咁三千幾又唔算好貴喎 ... 我呢, 要仔細諗下, 仲要搞清楚公契係唔俾養動物, 定淨係唔俾養狗~
我擔心我心儀既太陽鸚鵡會俾樓上樓下投訴佢太嘈, 一定要搞清楚先~