返回列表 發帖

冬天又黎,快D著衫

有人話好掛住我隻雀
咁耐都冇擺佢上枱,今日就幫佢影左D相

出左好多毛喔!!
佢已經冇再咬出黎,只係咬斷...
次次咬毛俾我見到都會打鑊甘,不過打完佢就唔記得

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

not bad生左dd啦~ 我仲以為你真係俾衫佢著!
我叫Jo Joe 祖
Msn: joefong@hotmail.com
My blog: [url]http://hk.myblog.yahoo.com/wolfdog321/[url/]
小晴永遠懷念你!

原帖由 wolfdog321 於 2008-11-25 17:55 發表
not bad生左dd啦~ 我仲以為你真係俾衫佢著!

有咩野擺o係佢乎近都俾佢咬爛...
件衫留返俾我著好過~

我想問佢自己會唔會周圍走,我果隻放左出黎....佢見唔到人就會大叫,之後就會周圍走,周圍破壞

睇黎灰鸚既破壞力真係好...

呵,好耐冇見
有企架咁正呀.....!
依家冬天佢得咁小毛,驚唔驚冷親

我隻灰鸚好明顯出左好多新毛,好明顯有番信心,開始講野,
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

回復 7# 的帖子

好威武...
個樣好似好惡咁

多多好似精靈左好多,唔知係咪你同佢影時週圍無乜人,平時見佢個樣慌張些
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

原帖由 煙花 於 2008-11-25 18:44 發表
我想問佢自己會唔會周圍走,我果隻放左出黎....佢見唔到人就會大叫,之後就會周圍走,周圍破壞

之前放佢o係籠頂,佢就好鐘意落地周圍走,
反而依家就冇走落地....可能知道一落地就會俾我搞既關係

原帖由 MANDYLEAD 於 2008-11-25 19:10 發表
呵,好耐冇見
有企架咁正呀.....!
依家冬天佢得咁小毛,驚唔驚冷親

咁耐冇見,有冇掛住呢
我見尼幾日暖D先放佢上企架,早排凍就放佢入籠用張被圍住3面幫佢擋風

原帖由 風中飛鸚 於 2008-11-25 19:41 發表
我隻灰鸚好明顯出左好多新毛,好明顯有番信心,開始講野,

可能你屋企有咁多隻鸚鵡,又唔同講法啵
我果隻都有一兩句學我講,不過唔清楚 同埋佢用超低音講....我要過濾一陣先知佢講乜

原帖由 小英仔 於 2008-11-26 01:03 發表
多多好似精靈左好多,唔知係咪你同佢影時週圍無乜人,平時見佢個樣慌張些

佢o係屋企都算係咁啦~ 朝早有太陽照到佢就會不停叫...扮其他雀叫,怪聲...
始於都係驚多人,多幾個人搞佢就變左呆雞

嚟近嘅週末好似得15度喎, 小心! 小心!!
Raco

原帖由 Raco 於 2008-11-26 09:12 發表
嚟近嘅週末好似得15度喎, 小心! 小心!!

失暈天氣..琴日太陽照到既地方有41度,過兩日就要著褸...
要收返佢入屋,搞到成地都係羽粉

由其是你嗰隻咁嘅情況, 更加需要特別照顧
Raco

件衫好靚喎、希望可以再靚落去

收返佢入屋唔洗俾風吹到已經ok,佢D底毛都夠暖~
只要佢唔再咬已經好好

多左好多毛毛wo

原帖由 波波 於 2008-11-26 10:05 發表
多左好多毛毛wo

好耐都唔見你呀
你隻亞歷山大點樣呀?