返回列表 發帖

新手是否要買入門鳥?

早排TVB寵物節目當中有個雀店老闆說:
新手無需買所謂易養嘅入門鸚鵡
自己睇中便可,買咗入門雀到時自己有經驗啦
買過心儀嘅新雀到時出現棄養舊鳥情況
大家認同嗎?
請問3個月大和尚賣二千八百元是否市價
另一隻吸蜜三千元
新手一d都唔識,買邊種鳥好,請賜教
其實愛情鳥都幾靚

對~你可以這樣理解~什麼品種唔緊要~你要預先清楚~細雀好嘈~肯定可以接受先好~另外可以買D私人繁殖人手餵大的BB~萬一將來想再加隻正式品種都可以~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

對~你可以這樣理解~什麼品種唔緊要~你要預先清楚~細雀好嘈~肯定可以接受先好~另外可以買D私人繁殖人手餵大的 ...
風中飛鸚 發表於 2018-2-5 12:41

私人繁殖係邊處有售?
最好幾多月入手

我每日都見到好多人賣自家屋企繁殖D細鸚鵡~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

我祗係行雀仔街

在社交平台~賣雀多到好似百佳咁~貼晒價錢~100元七隻~仲有印花~儲齊印花仲可以換紫藍金剛一隻~

在社交平台~賣雀多到好似百佳咁~貼晒價錢~100元七隻~仲有印花~儲齊印花仲可以換紫藍金剛一隻~
風中飛鸚 發表於 2018-2-8 10:37

THX

我都係覺得愛情鳥好靚

愛情鳥有好多唔同顏色~

風中飛鸚 發表於 2018-2-8 10:37

储齊印花啦主席,去边到换金剛,哈,

得番兩隻
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

储齊印花啦主席,去边到换金剛,哈,
wongleung 發表於 2018-3-5 12:16

唔好換住~留番多D有得選擇先換~

唔好換住~留番多D有得選擇先換~
風中飛鸚 發表於 2018-3-6 12:06

哈哈哈!好呀,等你通知。(不知何年何月,得偿∼所願)嘻嘻

紫藍金剛有鬼用~送俾我都唔要~