返回列表 發帖
原帖由 三角仙 於 2008-5-19 16:34 發表

唔係呀~
我都未養

我既首選係"亞歷山大"
   次選係"細達摩/吸蜜"

吸密@@....比較小人選擇

原帖由 煙花 於 2008-5-19 16:40 發表

但果d 會發光ma....你都唔想訓教果陣,比人24小時用燈射住

如果唔想有光,又會發熱...要陶瓷燈喇啵
燈盞加埋個膽...我怕阿雨冇咁多錢錢

原帖由 三角仙 於 2008-5-19 16:48 發表

其實貴會幾錢??
我放左佢係廚房~ 煲緊湯夠熱...

原帖由 三角仙 於 2008-5-19 16:48 發表

所以買d 發熱唔發光o既爬虫燈.....

原帖由 心雨 於 2008-5-19 16:50 發表

其實貴會幾錢??

以小達摩黎對比,咁又唔會太貴
燈罩$150上落(多上少落)
如果唔怕太光既話,建議自己去第二D地方買個射燈 燈膽~ $20有好多選舉
只會發熱唔會發光,陶瓷發熱燈就要 $200上落

原帖由 心雨 於 2008-5-19 16:50 發表

其實貴會幾錢??
我放左佢係廚房~ 煲緊湯夠熱...

你諗住幫屋企加餸~
清蒸鸚鵡.....(講笑~)

原帖由 三角仙 於 2008-5-19 16:56 發表

以小達摩黎對比,咁又唔會太貴
燈罩$150上落(多上少落)
如果唔怕太光既話,建議自己去第二D地方買個射燈 燈膽~ $20有好多選舉
只會發熱唔會發光,陶瓷發熱燈就要 $200上落

做咩越整越貴....爬虫鋪果d...唔係幾十蚊
ps.我好耐無留意幾$

原帖由 煙花 於 2008-5-19 16:52 發表

所以買d 發熱唔發光o既爬虫燈.....

你就問下阿雨意向點樣啦~

原帖由 煙花 於 2008-5-19 16:59 發表

做咩越整越貴....爬虫鋪果d...唔係幾十蚊
ps.我好耐無留意幾$

幾十蚊果D會發光架~

貴d都好既佢好我好 ...

原帖由 心雨 於 2008-5-19 17:01 發表
貴d都好既佢好我好 ...

岩岩睇過D網...有仿月光既燈,75w都係50蚊~
應該唔會影響到你訓覺

原帖由 三角仙 於 2008-5-19 17:03 發表

岩岩睇過D網...有仿月光既燈,75w都係50蚊~
應該唔會影響到你訓覺

佢真係有d凍~ 企左係我肩膀上面溫d...
好似bb咁細細聲鴨鴨聲咕嚕咕嚕聲! 好滿足咁樣

大埔邊到有得買燈?? 我想即刻去...
旺腳要等明天先可以去

原帖由 心雨 於 2008-5-19 17:08 發表

佢真係有d凍~ 企左係我肩膀上面溫d...
好似bb咁細細聲鴨鴨聲!

大埔邊到有得買燈?? 我想即刻去...

大埔我唔清楚呢..
不過朗屏近唔近你?
我講果D野,都係朗屏果間爬蟲店果度睇到

原帖由 三角仙 於 2008-5-19 17:17 發表

大埔我唔清楚呢..
不過朗屏近唔近你?
我講果D野,都係朗屏果間爬蟲店果度睇到

唔近丫唔識去添...如果去朗X不如出旺腳...
咁金魚店個D有冇得賣???

原帖由 心雨 於 2008-5-19 17:20 發表

唔近丫唔識去添...如果去朗X不如出旺腳...
咁金魚店個D有冇得賣???

旺角魚街都有幾間~
近十字路口果度有一間,近天橋果邊有一間要上樓的叫"爬虫地X"
搵既時候一見到有樓梯就即刻望上面有冇個招牌 (果度有好多樓梯架)

都係明天先買, 我屋企有個香薰爐~ ! 都可以出下D蒸氣...頂住先

原帖由 心雨 於 2008-5-19 17:58 發表
都係明天先買, 我屋企有個香薰爐~ ! 都可以出下D蒸氣...頂住先

而家都落雨,明天好D
買燈罩果時留意返個"W數",燈膽"W數"唔好大過燈罩
樓上果間"爬虫地X"有燈罩同燈膽,信譽都比較好  所以去果間買好D
(有咩唔明問佢地,佢地都幾樂意幫人)

一家三口真幸福

用個大d 的籠養啦.. 咁細個籠好慘gar

魚街有幾間上樓既爬虫類鋪頭都有得買.大慨3x x至4x x左右.
暖燈好處係冇暖爐咁乾,用電量都比暖爐少,我今年冬天都要買返2盞=.=