返回列表 發帖

【Marc哥寵物小百科】鸚鵡篇

Marc哥介紹鸚鵡(有Meyer's, Conures, Parakeets,Quaker等),希望各位錯過電視轉播,可以在此重溫一吓!
唔好問我點解無字幕,若整到出嚟一定整,希望日後有更强軟件幫到手。
其實睇雀學「鸚」文也不錯!

[youtube]XpMy0O8WQI0&fmt=18[/youtube]

「葵花篇」
[youtube]WVq4yKSEw3A&fmt=18[/youtube]

「灰鸚篇」
[youtube]shSGWffrI6I&fmt=18[/youtube]

「雞尾篇」
[youtube]8XYUHo3L8kU&fmt=18[/youtube]

「換毛篇」
[youtube]s8dRasdX0ZE&feature=channel_page&fmt=18[/youtube]

Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

聽就唔係幾聽得明
但我應該理解到既...
我今日諗住睇嫁但係掛住玩電腦...

好睇呀,多謝分享,支持第二集!
點解佢O的鸚鵡咁乖唔咬人!好羨慕啊!

正! 其待「葵花篇」和「灰鸚篇」!
我有13隻可愛寵物:
-1隻金毛尋回狗(Empire),-6隻(陸龜&水龜)  
-2隻灰鸚 (糖水&呀妹)-1隻迷你金(牛牛)
-1隻LB (豆豆)-2隻雞尾(寶寶&貝貝)
(6隻八哥狗~在心中, 彩虹橋再遇!)

我都有睇過,好好睇
有好多動物睇,雖然唔係好識聽!
佢仲有隻烏鴉好大隻 佢地動物相處得好好

正,有得睇番,多謝分享
Lovebird:得意惡爺女(BB),大隻仔(KITTY仔),
超為食好奇貪玩黑頭凱克(忌廉)
為食乖乖大達摩(摩摩),口水佬灰鸚(寶寶)

正! 多謝Sonic分享。 我都成日睇呢個節目,好佩服Marc哥,佢所有寵物都可以和平共處。
另外,片段中塊雀布同間用布做既雀屋都好正。 香港唔知有冇布雀屋賣?
Popeye + 光頭仔 (黃化雞尾女) - 08年3月
毛毛 (灰雞尾仔) - 08年10月
草餅 (綠和尚女) - 08年11月
綠茶 (綠和尚仔) - 09年7月

我都要留意下次嘅show至得
Thank you for your sharing! Sonic
Raco

我都成日有睇, 睇完好開心, 有次介紹唔同品種的狗, 好得意

原帖由 sallyyau 於 2008-12-8 13:29 發表
我都成日有睇, 睇完好開心, 有次介紹唔同品種的狗, 好得意

Sally 請問星期幾? 幾點做?
我有13隻可愛寵物:

明珠台星期日05:10pm Marc哥寵物小百科 (E)(重播)

原帖由 sonic 於 2008-12-8 13:51 發表
明珠台星期日05:10pm Marc哥寵物小百科 (E)(重播)

Thank you Sonic!
我有13隻可愛寵物:

Thanks so much.但05.10pm是下午定o晨?

下午

正呀! 之前都睇過,唔錯嫁!
等待葵花及灰鸚篇......

Thank You.... Sonic..
ONON

不知佢會唔會介紹雞尾呢一d鸚鵡呢

原帖由 ccyorz 於 2008-12-8 21:43 發表
不知佢會唔會介紹雞尾呢一d鸚鵡呢

有!你好彩! 不過Marc哥無介紹品種,但有介紹如何照顧雞尾幼鳥,好得意,若有時間,整埋比你睇。
稍等,葵花鸚鵡那段有少少"kick"手,出來畫面拉長咗,再試多幾種轉檔,倘若不成功,唯有照放上網!

回復 18# 的帖子

嘩!真係!?
真係唔該曬sonic!!多謝曬~~
成日上黎分享 益大家

聽你咁講我都好想睇
好期待哦

「葵花篇」已經完成。由於原檔有少少損壞,導致要分兩段剪。
高清錄影未能追加字幕,唯有加少少鸚鵡名稱。
為方便觀看,影片會放在前面 (#1)

已追加「灰鸚篇」,請收看!