返回列表 發帖

【Marc哥寵物小百科】鸚鵡篇

Marc哥介紹鸚鵡(有Meyer's, Conures, Parakeets,Quaker等),希望各位錯過電視轉播,可以在此重溫一吓!
唔好問我點解無字幕,若整到出嚟一定整,希望日後有更强軟件幫到手。
其實睇雀學「鸚」文也不錯!

[youtube]XpMy0O8WQI0&fmt=18[/youtube]

「葵花篇」
[youtube]WVq4yKSEw3A&fmt=18[/youtube]

「灰鸚篇」
[youtube]shSGWffrI6I&fmt=18[/youtube]

「雞尾篇」
[youtube]8XYUHo3L8kU&fmt=18[/youtube]

「換毛篇」
[youtube]s8dRasdX0ZE&feature=channel_page&fmt=18[/youtube]

明珠台星期日05:10pm Marc哥寵物小百科 (E)(重播)

原帖由 ccyorz 於 2008-12-8 21:43 發表
不知佢會唔會介紹雞尾呢一d鸚鵡呢

有!你好彩! 不過Marc哥無介紹品種,但有介紹如何照顧雞尾幼鳥,好得意,若有時間,整埋比你睇。
稍等,葵花鸚鵡那段有少少"kick"手,出來畫面拉長咗,再試多幾種轉檔,倘若不成功,唯有照放上網!

「葵花篇」已經完成。由於原檔有少少損壞,導致要分兩段剪。
高清錄影未能追加字幕,唯有加少少鸚鵡名稱。
為方便觀看,影片會放在前面 (#1)

已追加「灰鸚篇」,請收看!

原帖由 ccyorz 於 2008-12-8 22:05 發表
嘩!真係!?
真係唔該曬sonic!!多謝曬~~
成日上黎分享 益大家

聽你咁講我都好想睇
好期待哦

見你咁喜歡雞尾,特別為你剪的!

原帖由 john5123 於 2008-12-11 11:41 發表
仲有下集嗎??
有冇塞內加爾??

有下集,可惜不是你期待的塞內加爾。

原帖由 AI_DVD 於 2008-12-11 18:44 發表
咁係咩呀

是關於時鸚鵡換毛(molting),不過唔知點解修剪後無聲,所以未post出來,今晚再整!

已追加鸚鵡換毛(Molting),暫時得咁多!
這兩星期Marc哥都沒有介紹鸚鵡!