返回列表 發帖

我又頂

我又頂, 原來幾好玩
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

點解佢地唔驚架
真羨慕

嗶....好大隻囉-

幾好玩咁,得我都頂下先
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

好野

青椒契媽又頂~~~  good~

大白都頂到? 勁

頂開有條路,我頂唔到,頂住個肺先啦~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

原帖由 風中飛鸚 於 2008-12-19 22:57 發表

係咪金剛大隻過頭?  or你個頭唔夠大?

好多謝你同louis呀, 小雲已回復8~9成功力喇!

原帖由 亞極陀 於 2008-12-19 22:37 發表
好野

青椒契媽又頂~~~  good~

都係跟你同契仔學嘅姐! 你兩個寶貝都咁細隻, 我估可以一次過擺曬上個頭度! 不如試來睇下

原帖由 carolee 於 2008-12-19 23:36 發表

係咪金剛大隻過頭?  or你個頭唔夠大?

好多謝你同louis呀, 小雲已回復8~9成功力喇!

我們只是做最應該做的事,"互相幫助及分享".大家都是鸚鵡愛好者.好應該咁做,咁先係鸚鵡樹存在的最大意義.

小雲又乜事呀? 佢唔係又嚇親嗎?呢排都無行雷!
我同老公養左3隻雀
1隻大白 ~ pearl~死過翻生〔仔〕
2隻灰鸚 ~ 豆豆(女)~  BB(女)

原帖由 vvhui1993 於 2008-12-20 01:23 發表
小雲又乜事呀? 佢唔係又嚇親嗎?呢排都無行雷!

謝謝妳關心呀! 簡單來說, 前果排我整左個木巢箱比小雲同小寶住, 點知小雲戀上左個巢箱, 日夜都may係裡面, 不吃不喝不玩, 連便便都儲埋幾個鍾先出來柯一次, 每晚要好似捉雞咁捉佢出來喂佢食野, 令人好擔心, 後來請教飛鸚和louis, 好彩louis以前又有類似經驗,他們都教我把巢箱拿走; e家都算回復幾生猛了

好彩小雲無咩事咋, 不吃不喝真係令人擔心

原帖由 風中飛鸚 於 2008-12-19 22:57 發表

你搵高剛頂住先囉
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

原帖由 sesese 於 2008-12-20 11:43 發表
好彩小雲無咩事咋, 不吃不喝真係令人擔心

你搵高剛頂住先囉

高剛跌落地變"爆缸"

唔使客氣, 大家分享經驗啫! 及早
有小問題察覺時, 最緊要及早提出, 唔好等到大件事先叫救命呀...

我今晚又試下先~

好羨慕呀....我隻肥雀一反轉就咬.....唔知幾時先可以好似你咁....過兩招教下小妹得嘛?

先訓練到可以在手上反轉先

做到嗎?

原帖由 亞極陀 於 2008-12-21 01:28 發表
先訓練到可以在手上反轉先

做到嗎?

少少啦 佢可以俾我反轉,但一係就要我接住佢背部,同埋兩隻腳仔一定要抓住我手指 一甩開手,佢就會好似隻龜俾人反轉左咁....自己反返轉自己.... ...
幾時先可以好似你地咁....

有些鸚鵡天生是喜歡反轉,好易就反到,什至平日主人都會見到佢自己反轉,
相反有d鸚鵡很怕反轉,主人就要花更多時間,令鸚鵡知道反轉係同佢玩,冇任何惡意,
最後一定要由主人幫他反正,(不能由鸚鵡自己"曾"扎反正)如果唔係鸚鵡會覺得只要反抗,就可以回復原位,
要鸚鵡知道幾好玩架,玩完主人會轉番正自己,