返回列表 發帖

灰鸚開鎖走佬

大家記得買多兩把鎖

[youtube]Pk96YK2e6lg[/youtube]

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

太陽都會開到時

朱古力都識開

有鎖都無用, 黑蚊蚊直接爆個門"恤".
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我隻愛情都開到,飛埋出黎tim

出到嚟啦!
好神氣咁"喔"一聲添
Raco

e種籠對鸚鵡黎講,不如直接打開門好過,
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

oh shit, i am using this cage also, i need to add 個爬山勾

其實是一個扣,不是鎖。
按Murphy's law,任何鎖都有機會被打開,
因此你要預佢會打開,家中要有雙重保險,
如剪短飛行羽,窗口有窗紗等保險措施!

原帖由 du3i 於 2008-12-22 12:16 發表
oh shit, i am using this cage also, i need to add 個爬山勾

爬山勾都會開到, 要加個鎖頭,寧願麻煩d用鎖匙開
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

原帖由 Raco 於 2008-12-22 10:15 發表
出到嚟啦!
好神氣咁"喔"一聲添

佢應該係"喔?!"咁都俾你發現到?!

原帖由 tangpf0809 於 2008-12-22 12:54 發表

爬山勾都會開到, 要加個鎖頭,寧願麻煩d用鎖匙開

記住鎖匙千祈唔好插係鎖頭度。 我以前試過用荷包鎖鎖咗但冇拔走條鎖匙,結果對LB擰開鎖匙開門飛走一隻。
Popeye + 光頭仔 (黃化雞尾女) - 08年3月
毛毛 (灰雞尾仔) - 08年10月
草餅 (綠和尚女) - 08年11月
綠茶 (綠和尚仔) - 09年7月

我隻藍眼連Yale四字密碼鎖都開到....

原帖由 Louis 於 2009-1-17 09:46 發表
我隻藍眼連Yale四字密碼鎖都開到....

咁勁? 佩服!真係唔可以低估佢地。
Popeye + 光頭仔 (黃化雞尾女) - 08年3月
毛毛 (灰雞尾仔) - 08年10月
草餅 (綠和尚女) - 08年11月
綠茶 (綠和尚仔) - 09年7月

啲小偷見到呢幾個貼都即刻買隻鸚鵡

開鎖中.........
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 17# 的帖子

真係即時影
大約幾時會有開鎖後睇

原帖由 ccyorz 於 2009-1-17 10:42 發表
真係即時影
大約幾時會有開鎖後睇

佢日日都去開, 成功率平均一星期兩次......

原帖由 Louis 於 2009-1-17 10:45 發表

佢日日都去開, 成功率平均一星期兩次......

我相信佢只要有恆心...
鐵柱都磨成針
加油呀!