返回列表 發帖

尋愛情鳥 桃紅面綠身藍色尾

在大埔廣福邨廣智樓晚上從窗口走失
請幫忙留意留意 愛情鳥 桃紅面綠身藍色尾約五個月大
電話90438181

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

幫你轉紅色topic~希望快d搵反~

謝謝您

祝早日尋回
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

回復 5# 的帖子

謝謝您
但現在開始下雨氣溫下降bb是人手養大我好担心

有冇機會飛左去海濱公園?
佢係屋企飛得多唔多?
可能有機會飛左人地屋企..問下管理員..細心d搵..

祝早日尋回!!

細鸚鵡好多時有人收養左,比較難搵到,所以要到附近各大廈管理處留下消息及聯絡電話
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

好多時收養人見到街招都唔會還番隻雀,要打可憐牌,
話有個95歲老人家,思念隻鸚鵡,已經開始唔食野.
收養人通常都會唔忍心,

祝早日尋回

祝早日尋回..........

原帖由 風中飛鸚 於 2008-12-30 11:21 發表
細鸚鵡好多時有人收養左,比較難搵到,所以要到附近各大廈管理處留下消息及聯絡電話

聯絡資料已給管理員 待他們幫忙留意 !

回復 7# 的帖子&回復 8# 的帖子

我在座樓樓下叫她 她有應我 即是被人收養了 但無法掌握那個單住
唔知寄信可唔可行 好似大海撈針.....唉  
還有謝謝其他網友關心!!!

原帖由 hope 於 2008-12-30 14:33 發表
我在座樓樓下叫她 她有應我 即是被人收養了 但無法掌握那個單住
唔知寄信可唔可行 好似大海撈針.....唉  
還有謝謝其他網友關心!!!

咁唔知知係邊棟樓

但會唔會企係冷氣機位呢

回復 14# 的帖子

就係自己住緊同座 但用望遠鏡睇過好多次都冇發現

原帖由 hope 於 2008-12-30 15:07 發表
就係自己住緊同座 但用望遠鏡睇過好多次都冇發現

佢會回應你?
咁慢慢搵啦,依家有人養緊都好過係出面
試下大約係邊面,再慢慢搵係邊樓

放街招落信箱得唔得?不過小心管理員可能話。
可以每一層搵下叫下嘛?

回復 16# 的帖子 & 回復 17# 的帖子

"依家有人養緊都好過係出面"
我都知道尤其昨晚又落雨又凍依個係唯一安慰
但係....唉! 平時若果我用緊電腦隻嗅豬實攪攪震 依家我喊到眼都腫晒

唔好放棄 ~ 只要相信 ( 希望在人間 ) !
願你和你的小鸚鵡早日團聚 ~!
請用心照顧鸚鵡

原帖由 一粒米 於 2008-12-30 21:57 發表
唔好放棄 ~ 只要相信 ( 希望在人間 ) !
願你和你的小鸚鵡早日團聚 ~!

好多謝您哋 其實Bb既雀媽媽都好傷心在屋裡周圍飛又大叫找佢Bb
我希望收留左Bb(5個月大)既愛心人士會交回她給我倆 待我們一家團聚可以一同迎接2009年