返回列表 發帖

古怪行為 ( 一)

每晚清完籠, 好多時Phoenix都會揾一D平面(有時係糧杯門), 不停咁用條脷做以下動作..........
每星期都有最少四、五晚咁做. 已經有幾年. 唔知佢攪乜

ONON

又真係幾得意........
是不是在同一位置?

我估呢:
1. 可能想食鹽
2. 可能想食凍野
可以做下試驗,
1. 搽少少鹽水係其中一個平面, 跟住觀察Phoenix.
2. 俾粒冰佢, 跟住觀察.

小寶都會咁, 亞加力玩具佢都會選平面較大的一些去lam, 不過佢慢慢lam, 冇phoenix動作咁快, 我一路都覺得佢認為咁好好玩, 係遊戲一種

我gucci日日都有用呢個動作鍚塊鏡架
B糖~巴巴閉~Gucci~
♀不是要天天精彩♂但願我身邊總有你們..我不再寂寞^^
有了你們,我學會了怎樣去愛惜我所寵的寵愛~~

會唔會係佢親親自己個倒影呀  
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

古怪行為 ( 二)未拍.... 但即將上映. 不過唔係Phoenix.

係呀! 佢地全部食H糧, 包括, 原味, pepper, High protein, 間住食, 應該够營養.

亞加力玩具都係佢至愛, 又係會選平面較大一面去lam.

不過Louis D資料好有趣, 有時間會做吓測試. 再將結果分享.
ONON

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

原帖由 哥哥 於 4-1-2009 23:52 發表
phoenix係時候磨pat pat

但佢做呢個動作已有起碼一兩年 .
ONON

我隻koo koo都中意lam平滑嘅木玩具或膠玩具, 一lam 就lam半個鐘...
佢夏天時會磨pat pat, 而家冬天就冇磨, 點解lam野同磨pat pat有關係
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

原帖由 Louis 於 2009-1-4 22:22 發表
我估呢:
1. 可能想食鹽
2. 可能想食凍野
可以做下試驗,
1. 搽少少鹽水係其中一個平面, 跟住觀察Phoenix.
2. 俾粒冰佢, 跟住觀察.

請問點解鸚鵡會想食鹽呢? 我次次用完浴鹽幫佢地沖涼後, 佢地都會不停 lam 個籠, 就算我抹乾哂個籠佢地都係咁 lam, 我都估係有浴鹽既殘餘物响度.
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

俾我會試下lam個籠, 試下咩味道咩感覺....

原帖由 Louis 於 2009-1-5 15:51 發表
俾我會試下lam個籠, 試下咩味道咩感覺....

你唔好啦, 我驚你肚痛呀
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

驚污糟咪用火酒抹一抹先, 試過咪唔駛估囉, 如果個籠自己洗都信唔過, 點放心俾隻雀用呢....

我隻橙葵都係成日lam個籠的加力玩膠板.

我都想知點解要食鹽??
gucci & baileys & 叻叻

會唔會想玩下唶?
我叫Jo Joe 祖
Msn: joefong@hotmail.com
My blog: [url]http://hk.myblog.yahoo.com/wolfdog321/[url/]
小晴永遠懷念你!

原帖由 小雲 於 4-1-2009 22:14 發表
又真係幾得意........
是不是在同一位置?

唔係同一位置, 係固定有兩三個位置, 間中換下位.
ONON