返回列表 發帖
呢個世界, 樣樣都好現實, 講金多過講心呵
Raco

我隻Galah十年前買要萬四, 依家萬一二, 緊係平啦....
d鸚鵡越來越少, 只會越來越貴嘛, 街市d雞都越來越貴啦....

原帖由 yuki 於 2009-1-16 15:47 發表

千金難買心頭好 ..
況且  寵物係無價寶嚟架哇

錢駛左可以揾過, 隻心頭好俾人買左就好難再揾過第二隻.....

原帖由 Louis 於 2009-1-16 15:56 發表
我隻Galah十年前買要萬四, 依家萬一二, 緊係平啦....
d鸚鵡越來越少, 只會越來越貴嘛, 街市d雞都越來越貴啦....

我哋 D 寶貝點可以同 隻雞去比喎, 雞都唔識講嘢同 唱歌仔既
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com

妳唔好睇少啲雞
我細路仔時候, 都有養雞當寵物
Raco

又話乜嘢難買心頭好 ..
雞唔可以係寵物咩
Raco

原帖由 Raco 於 2009-1-16 16:05 發表
又話乜嘢難買心頭好 ..
雞唔可以係寵物咩

我都冇話唔可以 ..
最衰香港而家唔比養雞啦, 如果唔係 .. 見你對 D 雞咁有感情,
諗住送隻比你慢慢養哇
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

係囉!
以前養大咗, 到呢個時間, 外婆就會劏咗佢, 然後, 又買個另一隻俾我再養到下一年, 如此類推..................
Raco

原帖由 Raco 於 2009-1-16 16:20 發表
係囉!
以前養大咗, 到呢個時間, 外婆就會劏咗佢, 然後, 又買個另一隻俾我再養到下一年, 如此類推..................

乜你咁無情架, 你竟然捨得比 婆婆劏咗佢嚟食 ..
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

以前啲人係咁啦, 學得依家咁矝貴咩
我阿婆話之你, 總之慳得一元得一元, 雞大咗梗係食啦
Raco

原帖由 Raco 於 2009-1-16 16:28 發表
以前啲人係咁啦, 學得依家咁矝貴咩
我阿婆話之你, 總之慳得一元得一元, 雞大咗梗係食啦

你實係大啖大啖咁食啦, 乜隻雞半夜 冇返嚟同你 SAY 個 HI 咩 ..
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

如果有的話, 妳身邊都有好多豬, 牛, 羊, 雞, 魚, 蝦, 蚧等緊妳耶
Raco

等緊哥哥多d....

你係佢"粉絲"
Raco

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

你食咁多好野, d豬,牛,羊,雞,魚,蝦,蚧夜晚黎揾你算帳.......