返回列表 發帖
ok
KathyTommy

我比人搶奪, 無曬嘢, 我d任務都未完成, 就比人搶, 是否要棄村, 因無有資源升級

依....點解你地唔在自己的村築圍牆, 在外圍工地用mouse click 是起圍牆的, 包住自己的村莊

因你的保護期以過了, 期間你未做好保護, 所以................
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

圍牆去到第5級了, 但我問金錢會自己加反嗎?????
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。

原帖由 sallyyau 於 2009-2-2 16:27 發表
我比人搶奪, 無曬嘢, 我d任務都未完成, 就比人搶, 是否要棄村, 因無有資源升級

好耐冇見你喇...
你棄村咁耐,梗係好多人搶你野....
快D起個山洞,等D餓狼唔再黎搶你野先
唔夠資源我送D俾你起山洞,不過要好耐先到&你要確保倉庫有位,
如果唔係.....多出黎既資源就會俾電腦食左

原帖由 大M 於 2009-2-2 16:51 發表
圍牆去到第5級了, 但我問金錢會自己加反嗎?????

我圍牆而家升緊5級
plus金幣用左就唔會加....
除非遊戲有活動搞 送plus幣 / 用真錢買plus幣(右上角有個"plus")

我由1/23-2/1號没有上網, 所以........而家資源不足, 不能升級, 今日又比人搶 (南皮已經搶了我好多日)我又無得攻擊和防衛, 真的任人魚肉

任人魚肉
我都沒法

原帖由 sallyyau 於 2009-2-3 10:08 發表
我由1/23-2/1號没有上網, 所以........而家資源不足, 不能升級, 今日又比人搶 (南皮已經搶了我好多日)我又無得攻擊和防衛, 真的任人魚肉

唯一方法係開發山洞,唔洗俾佢搶住先...
大家知唔知有'代管人(cp)'?
我早幾日上論壇見到"請人做cp",先知道有尼樣野

個人資料 > 帳號 > (代管人果度打人名)
代管人是可以用您的帳號名字及代管人密碼登錄並對您的遊戲帳號進行看管。您可以最多指定兩個代管人。
代管人名字:(0/2)
該帳號已經將您指定為該帳號的代管人。您可以點擊紅X刪除該帳號的代管。

sallyyau如果你抽唔到時間打理,可以send個ac名字俾大M
大M得閒就可以幫你打理條村~

聽講2月6日又有新location叫HK5.  不如大家在這裡開始過, 大家地點可以選近d來玩

原帖由 大M 於 2009-2-3 14:04 發表
聽講2月6日又有新location叫HK5.  不如大家在這裡開始過, 大家地點可以選近d來玩

HK5唔係聽日開咩?
我都冇所謂呀,希望今次大家可以近D

--------------------------------------------------------------------------------

香港 HK5 即將重新啟動 (係啵,聽日開始登記  6號先正式開始)

--------------------------------------------------------------------------------

HK5 將於 二零零九年二月四日 下午 開放「預先登記」

》火速登記 HK5《

遊戲伺服將於二月六日正式重開

*如登記時發現系統顯示「這個世界的註冊玩家已額滿。請您到其他伺服服器登記。」的錯誤信息,表示伺服未正式開放,請稍後再試。

MANDYLEAD, 小吉, sallyyau & KathyTommy 今次可一齊開始玩吧!!!

原帖由 大M 於 2009-2-3 14:45 發表
MANDYLEAD, 小吉, sallyyau & KathyTommy 今次可一齊開始玩吧!!!

咁快就行動,拉人一齊玩
一齊玩啦 一齊玩啦,我地又自己開一個盟 (好長遠既事...)

多謝先, 唔好意思麻煩大M, 遊戲姐, 在呢道呻下就無事啦, 唔咳三角先

原帖由 sallyyau 於 2009-2-3 15:49 發表
多謝先, 唔好意思麻煩大M, 遊戲姐, 在呢道呻下就無事啦, 唔咳三角先

哈哈,小事姐~
尼個線上遊戲有咁既模式,就係方便唔得閒成日睇住既玩家,搵朋友幫手執頭執尾
不過一日裡面平均抽到30分鐘玩,已經唔太需要人幫手

我在右邊click HK5 ,点解註冊唔到, 我用全新名字和密碼開, 唔得, 用舊名佢話我的名字不存在 , 点開

原帖由 sallyyau 於 2009-2-3 16:42 發表
我在右邊click HK5 ,点解註冊唔到, 我用全新名字和密碼開, 唔得, 用舊名佢話我的名字不存在 , 点開

因為佢而家洗緊Server,所以HK5而家咩人都入唔到

HK5聽日下午先至開放註冊,而家註冊唔到,6號先開始玩~

聽日3,4點我地再試下註唔註冊到

哈哈,忘記左一樣野......換server前,開返個股東大會先~
我羅馬人,投東北一票

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

羅馬人 2  東北
條頓人
高盧人 2

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

羅馬人
羅馬帝國可以說是最適合初學玩家的民族。擁有高度社會文明及發達科技的羅馬人是一個攻守俱佳的種族,但反之因為需要確保每一名士兵都有出色的攻防能力,羅馬部隊需要較多的資源及時間去訓練。換句話說,羅馬部隊的開發成本是三個種族中最高亦是最慢的。
羅馬擁有優秀的步兵,但步兵對敵方的騎兵防守力比另外兩個種族來得弱。如果您是一個還沒有學會調兵遣將,合縱聯橫的初學者,羅馬人是您的最佳選擇。
特性*羅馬人是唯一一個能夠同時開發建築物和資源的種族
  *羅馬人的城牆是三個種族中最堅固的
  *每位商人可運送500個資源(速度: 每小時16 格)
  *擁有非常強大的步兵,比較普通的騎兵
  *開發成本高及開發時間長
高盧人
高盧人是熱愛和平的防守型種族。他們有優秀的防守部隊,但這並不代表他們不善於攻擊,高盧人全部是優秀的騎士,行軍速度是三個種族中最快的,能夠給敵人以突如其來的強力襲擊。
高盧是最靈活多變的種族,強大的防守加上高速的移動使高盧人玩家能成為團隊中最佳支援部隊。不論是強力快速的救援或是物資的輸送,高盧人都可以勝任。初學者跟高手皆能使用。
特性*擁有全游戲中速度最快的部隊
  *木牆防禦力一般
  *每位商人可運送750個資源(速度:每小時24格)
  *兩倍大的山洞
  *昂貴的攻城武器
  *開拓者開發成本較低
條頓人
善於攻擊的條頓人擁有英勇無畏的精神,使他們成為最令人畏懼的部隊。初級部隊開發成本較低而攻擊力不錯,使得其在游戲初期擁有一定優勢。
但條頓人缺少了羅馬人及高盧人擁有的軍事紀律,導致他們行軍速度緩慢及防禦力弱。條頓人最適合那些喜歡攻擊又富有經驗的高手使用。
特性*搶奪時敵人的山洞只能夠保護三分之二的資源
  *土牆很難被完全摧毀,但是防禦力一般
  *每位商人可運送1000個單位數量得資源(速度: 每小時12格)
  *部隊開發成本和速度是三族中最便宜最快的
  *防禦力弱

高盧人, 都是投東北一票