返回列表 發帖
大家開ac果時記得要選擇"東北"呀~~

現時有幾多人會玩呀!
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

原帖由 大M 於 2009-2-4 01:00 發表
現時有幾多人會玩呀!

得我同你.............

........................................
無所為!
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。

如果我註冊到HK5, 我選羅馬人,東北方向

原帖由 sallyyau 於 2009-2-4 09:36 發表

sallyyau我睇過有偏初玩心得,
羅馬過左保護期之後就起山洞保護自己,唔適宜初期起士兵..因為兵貴 防禦力又唔算好高
我今次都試下跟佢方法,你都記得起山洞唔好俾人搶~

原帖由 sallyyau 於 2009-2-4 09:36 發表

sallyyau我睇過有偏初玩心得,
羅馬過左保護期之後就起山洞保護自己,唔適宜初期起士兵..因為兵貴 防禦力又唔算好高
我今次都試下跟佢方法,你都記得起山洞唔好俾人搶~

ps.想玩既朋友可以先去第3頁#59了解一下

O.K. 多謝提醒, 我會起密d山泂,等佢高d 和深d, 無咁容易比人搶

羅馬好d士兵真係好貴, 而敵人一來就死光
現在我一見到有敵人來, 就用商人運走d資源去三角仙道. (空城計)  但三角仙又真是太遠了, 來回要用一日時間

初期山洞有1個10級都夠用lu~
我而家都係1個10級 1個4級,冇人搶到我野喇
原帖由 大M 於 2009-2-4 11:35 發表
羅馬好d士兵真係好貴, 而敵人一來就死光
現在我一見到有敵人來, 就用商人運走d資源去三角仙道. (空城計)  但三角仙又真是太遠了, 來回要用一日時間

如果我地同一個地區,應該會近好多
羅馬防守要用禁衛軍兵,不過又要起研究院先可以生產....所以初期真係唔起兵好D~

原帖由 三角仙 於 2009-2-4 12:30 發表
初期山洞有1個10級都夠用lu~
我而家都係1個10級 1個4級,冇人搶到我野喇

如果我地同一個地區,應該會近好多
羅馬防守要用禁衛軍兵,不過又要起研究院先可以生產....所以初期真係唔起兵好D~+:爽 ...

禁衛軍兵: 所須資源好多
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 大M 於 2009-2-4 12:53 發表

禁衛軍兵: 所須資源好多

尼個只係開發禁衛兵需要既資源,生產禁衛兵又要資源

又post下我條野先
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你個做法幾好, 我可能以行錯方式, 至資源常常不足

原帖由 大M 於 2009-2-4 13:44 發表
你個做法幾好, 我可能以行錯方式, 至資源常常不足

我都起錯野....有山洞就唔洗升圍牆..
我心急想開第二條村,又起左行官.......其實有排都未起到2村

高盧山洞先好用,羅馬山洞收得果小小,條人一黎就又搶d .....
城牆你地有返咁上下兵先起都未遲
行宮10lv 要唔小野架wow,仲要起3隻開拓者,所以倉又要起大d

羅馬防守後期要古步+禁衛,因為佢唔同高盧一隻兵可以守曬步同騎
所以好鬼煩

羅馬山洞收1000....
煙花你又一齊玩呀?

有高手加入!!!!!!!!!

好野,好野~
多一個人玩唔怕被人蝦