返回列表 發帖
以前我有玩過,玩到比埋$咁玩
不過到後期真係用太多時間,所以無玩到爆機
呢隻真係考智同組織性o既網上遊戲

高盧山洞先好用,羅馬山洞收得果小小,條人一黎就又搶d .....
城牆你地有返咁上下兵先起都未遲
行宮10lv 要唔小野架wow,仲要起3隻開拓者,所以倉又要起大d

羅馬防守後期要古步+禁衛,因為佢唔同高盧一隻兵可以守曬步同騎
所以好鬼煩

原帖由 三角仙 於 2009-2-4 16:23 發表
羅馬山洞收1000....
煙花你又一齊玩呀?

又玩,以前玩果陣都已經用左好多時間去玩,今次點唔玩.....玩過ser2同5已經夠啦
不過呢隻係值得推薦比大家玩o既遊戲

原帖由 三角仙 於 2009-2-5 12:42 發表

唔洗成日對住佢,得閒玩下之麻~
一齊玩一齊玩

我以前就係成日咁同朋友講,之後一玩之後,個個都話我又話唔洗時間,因為個個都玩得好投入
夜媽媽又怕比人偷襲
條人你唔多時間玩又死,搶唔到
高盧都仲好小小......山洞大,防兵多
羅馬又係睇小一眼,比人車平都唔知咩事

原帖由 sallyyau 於 2009-2-5 12:51 發表
註冊OK! 聽了煙火話, 想轉高盧人, 但無額了,  唯有做番羅馬人, 東北

羅馬後期最勁,後期資源唔係太大問題,最怕起唔切姐......
條人後期除左人海戰術之外,都無野好用,但壞處人海戰術會負好多糧
高盧人一向都係平平均均,唔會最快,但唔會最慢...,打你又搶唔到,車你又怕你突然起兵

大家唔好見到15田就去搶....好難養架,最多扲9田好
除非大家咁多個人夾份養15田啦,如果唔係會死得好慘

呢個係我意見....
情願頭2個普通地,拿拿聲升到可以開3村先搶15田都ok

原帖由 三角仙 於 2009-2-9 14:25 發表

到3村先開15田最怕唔夠人快呢?
  如果有人搶到15田我一定會全力支持,咁遲D大家要起兵唔夠糧用都後盾
& 希望有個15田o係手,比大公會打都有D野可以講價(我一相情原)

你就係有15田係手先會比人打....因為條人一定發展得好快,如果15田付近有個勁o既條人
你塊15田都凍過水,實比人車平都得

如果起緊開拓者又唔想無教好訓,搵個高盧人o既fd ,叫佢起足夠o既陷阱,你就1隻開拓者+幾隻兵咁過去跳陷阱,夜晚就唔洗心掛掛比人打訓唔著,差不多起第3隻果陣先叫人放返,同埋記住唔好一隻開拓者去行,分分鐘會撞牆死

原帖由 三角仙 於 2009-2-9 15:06 發表
我都差4個先至全部2級

講到15田一文不值
哈哈~大家搶唔搶都好,快D升到夠資源搵好地點,就開第2村~

叫fd鎖住隻開拓者,如果有人打個fd咁隻開拓者會點

因為佢地係陷阱,所以係安全就算比人拆左個陷阱,佢地最多會行返黎

15田唔係一文不值,係後期o既經濟重心黎,只不過一開始難守也~同埋會影響自己o既發展進度
除非已經係有一大班人有戰略性咁玩緊,咁就要搶定,但又記住有15田亦係戰爭o既開始,你諗下當你有,人地無果陣,唔打你打邊個

原帖由 三角仙 於 2009-2-9 18:32 發表

行到返屋企,未訓醒......跟住俾人殺左~
15田係後期經濟重心,不過等到後期已經俾人霸哂

打返黎
如果條人打到,可能果度只係一堆棒棒兵
順便帶埋英雄去殺佢一轉,即係升幾個LV

記住英雄一係攻,一係守,唔好點D 攻點D 守........

原帖由 zola 於 2009-2-16 11:46 發表
yeah~山洞我升僅10級了,歡迎任搶

唔好咁老定
呢個只係治標唔治本o既方法........
唔想比人當肥羊咁搶,咁就要最好做一隻狼

原帖由 zola 於 2009-2-16 13:27 發表

點解呀?佢仲有咩行為可以搶我野呀?何解這只是治標不治本方法呢?
仲有,我天生不喜歡狼,不喜歡搶劫,咁點算?唯有做肥羊啦,哈哈

因為呢隻遊戲個英文名 Travian
中文好多人都叫佢做車肥羊........所以肥羊仲要偵查完你,又搶唔到
好多玩家會選擇車平佢

原帖由 sallyyau 於 2009-2-16 16:41 發表
我巳經買了金錢, 開發都好慢,  日日比幾個人搶, 好慘, 陷阱捉住幾個人, 好唔好放人,? 因為佢地會消耗我d 穀物

好似唔會減你,係減返果個人架wow

原帖由 三角仙 於 2009-2-16 19:09 發表

高盧D兵行得快,我好慘...一個小時6格

高盧雷法真係快到痴筋,出一出街可以比佢搶十幾獲

原帖由 三角仙 於 2009-2-17 11:47 發表
煙花你玩唔玩丫
你幫我睇住個ac丫,等陣我要出街......驚......
幫我睇住丫...

你好安全.....快d 起兵啦,自強先係抵抗外敵o既最好証明

原帖由 三角仙 於 2009-2-17 23:22 發表

咁我應該起禁衛or古羅馬好....?
而家D人好衰,你有兵 佢下次會出更多兵打你

殺你,升英雄,扲分,等你唔洗強大
咁好處當然返轉頭殺你,最好搵個高盧acc,set 用同一部電腦
唔好運資源比自己,狂升陷阱,之後將d 兵走曬入去跳陷阱,有返咁上下先一次過返黎,嚇一嚇佢
羅馬城牆好勁,中期好好利用~~

大家開身玩係一個幾好o既選擇,不過小心比人告muit,一定要set 返做共用電腦!
同埋用分身運資源比自己果陣,每日最多運一小時o既產量,如果唔係muit就罪成,就會被鎖

當然如果無人告你,你點運都得,但一d 識玩o既人,見你人口突然暴增,多次偵查你都唔見你有兵,佢打你又搶唔到你野
佢就會試下告你muit,所以代管又好,分身又好,記住set 共用電腦先,免得多個機會比人捉~

仲有...以我經驗....買左金幣o既人無咁易比人捉,
如果無買,你試下一運多小小野,就比人捉架啦
當然我唔係叫大家買金,雖然我後期自己有買...(開4個+25%)
呢隻game 好易令人沉迷架

原帖由 CARMEN-LUI 於 2009-2-18 11:39 發表
我根本都唔知佢玩咩~只係知佢晚晚都玩到好夜~

呢D 係男人O既浪漫

原帖由 三角仙 於 2009-2-18 11:45 發表
今朝9點我15隻棒棒死哂喇
D死人頭趁我訓緊覺先黎郁手

我係見到個共用電腦先靈機一觸開多個ac

carman...唔好話高俊啦...佢開左個公會,而家我地跟佢搵食架喇

棒棒夜晚出街一定唔係放係度,例如你平時打算訓10個鐘,你咪搵遠D O既人打,來回大約11小時左右果D 咁咪得

棒棒係比英雄升LV O既最好材料黎

原帖由 CARMEN-LUI 於 2009-2-18 11:46 發表
原來你班男人晚晚唔訓上網一齊打基~

我無份架.....