返回列表 發帖

~線上遊戲 | Travian~

http://www.travian.hk/
在Travian世界裡有三個種族:羅馬、高盧和條頓。每個種族有他的優勢和劣勢,
而他們的軍隊種類亦各有不同...

禁佢升級之後就唔洗理,返緊工都可以玩
HK5;東北

有時線路繁忙會開唔到acc,等一陣再試過就得~
~>~>~>請先進入遊戲教學<~<~<~
~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

羅馬人 2
條頓人 1
高盧人 5

~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

羅馬人 (需要在線時間:中)
羅馬帝國可以說是最適合初學玩家的民族。擁有高度社會文明及發達科技的羅馬人是一個攻守俱佳的種族,但反之因為需要確保每一名士兵都有出色的攻防能力,羅馬部隊需要較多的資源及時間去訓練。換句話說,羅馬部隊的開發成本是三個種族中最高亦是最慢的。
羅馬擁有優秀的步兵,但步兵對敵方的騎兵防守力比另外兩個種族來得弱。如果您是一個還沒有學會調兵遣將,合縱聯橫的初學者,羅馬人是您的最佳選擇。
特性*羅馬人是唯一一個能夠同時開發建築物和資源的種族
  *羅馬人的城牆是三個種族中最堅固的
  *每位商人可運送500個資源(速度: 每小時16 格)
  *擁有非常強大的步兵,比較普通的騎兵
  *開發成本高及開發時間長
高盧人 (需要在線時間:少)
高盧人是熱愛和平的防守型種族。他們有優秀的防守部隊,但這並不代表他們不善於攻擊,高盧人全部是優秀的騎士,行軍速度是三個種族中最快的,能夠給敵人以突如其來的強力襲擊。
高盧是最靈活多變的種族,強大的防守加上高速的移動使高盧人玩家能成為團隊中最佳支援部隊。不論是強力快速的救援或是物資的輸送,高盧人都可以勝任。初學者跟高手皆能使用。
特性*擁有全游戲中速度最快的部隊
  *木牆防禦力一般
  *每位商人可運送750個資源(速度:每小時24格)
  *兩倍大的山洞
  *昂貴的攻城武器
  *開拓者開發成本較低
條頓人 (需要在線時間:極長)
善於攻擊的條頓人擁有英勇無畏的精神,使他們成為最令人畏懼的部隊。初級部隊開發成本較低而攻擊力不錯,使得其在游戲初期擁有一定優勢。
但條頓人缺少了羅馬人及高盧人擁有的軍事紀律,導致他們行軍速度緩慢及防禦力弱。條頓人最適合那些喜歡攻擊又富有經驗的高手使用。
特性*搶奪時敵人的山洞只能夠保護三分之二的資源
  *土牆很難被完全摧毀,但是防禦力一般
  *每位商人可運送1000個單位數量得資源(速度: 每小時12格)
  *部隊開發成本和速度是三族中最便宜最快的
  *防禦力弱

我剛開始: MFCW的村莊 (134|66)  種族: 羅馬人
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

原帖由 大M 於 2009-1-19 00:25 發表
我剛開始: MFCW的村莊 (134|66)  種族: 羅馬人

見到你喇,不過同你相隔好遠

我都未知點玩
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。

原帖由 大M 於 2009-1-19 01:02 發表
我都未知點玩

右邊果個羅馬士兵會俾任務你做
我都仲未做完

請問是什麼意思:
足夠資源 今天 在 18:39 小時
沒有可做  至今晚 18:39 分才可再做嗎?????

以前我有玩過,玩到比埋$咁玩
不過到後期真係用太多時間,所以無玩到爆機
呢隻真係考智同組織性o既網上遊戲

玩到$$$$$$咁玩

如果要錢, 不如鸚鵡又開反個. 這樣金錢未又有第二用途, 又有新Game玩

原帖由 煙花 於 2009-1-19 14:54 發表
以前我有玩過,玩到比埋$咁玩
不過到後期真係用太多時間,所以無玩到爆機
呢隻真係考智同組織性o既網上遊戲

原來你就係傳說中用真錢玩其中既一人
用錢玩應該好正!  不過都等資源

原帖由 大M 於 2009-1-19 14:50 發表
請問是什麼意思:
足夠資源 今天 在 18:39 小時
沒有可做  至今晚 18:39 分才可再做嗎?????

係呀,你而家未夠資源,佢話埋俾你知今晚18:39先夠資源升級

咁樣幾好丫,唔洗成日心掛掛去升級
有個時間知道,就o岩哂大家返工玩

終於做完新手教學任務喇~
我選擇從商,最後任務係所有資源田升到2級
又多15個Plus金幣喇~

選擇從商, me too
現在開發市場中

我在server  4 140/-99 正在等升2, 都幾好玩, 唔使成日click mouse,

原帖由 大M 於 2009-1-22 13:58 發表
選擇從商, me too
現在開發市場中

咦,而家先開發市場!?
我見你條村都有4x人口架,你D資源田升到好高級?
原帖由 sallyyau 於 2009-1-22 14:36 發表
我在server  4 140/-99 正在等升2, 都幾好玩, 唔使成日click mouse,

點解唔玩server6....
一齊玩如果有咩事都可以幫手嘛~
我而家好驚過左保護期+新年停戰之後會俾人打

我唔知你地在server6 我可以在開一個寸村莊嗎?

sure ra and open quick

Its done. My position X147/Y0.  Now start working.

我的村名是鸚鵡樂土

原帖由 sallyyau 於 2009-1-22 15:48 發表
Its done. My position X147/Y0.  Now start working.

辛苦哂...要你重新黎過

小發現!
如果你識左D朋友,想成日睇人地條村有幾多人口,
只要send一個訊息俾佢,咁以後就可以去到"收件箱卅已送出"禁一下個人名就睇到佢既資料!
(唔洗次次都走去地圖打座標~)