返回列表 發帖
綠州好似唔可以果喎

十級英雄宅(加1英雄)霸占綠州十級,行宮皇宮(開拓者3個)霸新村莊,霸既野雖然唔一樣,但開發既資源就差成一半

原帖由 煙花 於 2009-3-20 17:07 發表
無比幾日比人打到阿媽都唔認得

日日中港四圍走....好忙呀

煙花大哥有2奶??兩邊走 .....升完英雄宅之後先知自己笨左,開頭以為可以霸綠州都當係一村,原來唔係囉

原帖由 三角仙 於 2009-3-20 21:15 發表
你誤會左~
不過你而家都有木,糧+25%已經好好

都ok既,起碼唔駛再放資源呀

幫個妹出頭,點知.....對方都唔係善男信女,仲有兩個幫佢手,依家又來打我,
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 大M 於 2009-3-21 00:56 發表
要唔要我比d軍隊來幫你, 但可能要很久才到

多謝大M哥,開頭以為佢好勁,唔想做無謂死傷,先放陷阱+空城計(仲等我教定鬧鐘起身添)點知佢得一隻棒棒兵來 ,我退左你D兵了(以為最小都一百幾十咁打我),不過佢仲打僅我個妹,等我今日再打佢兩劑先.不過我原本打算今日開2村架,睇來要遲多日了

原帖由 三角仙 於 2009-3-21 07:12 發表

遲多一陣送D資源俾你打仗!! 殺呀!!
(我冇兵.......唯有以茶代酒)

其實也不用了,現在資源比起仇敵還多,因為霸左個綠州了 ,大家對我真係好,現在我用2隻英雄頂一下,佢每次十隻八隻不難擋,佢有幫手,我不用幫手,就用一人之力給他們好看吧 (其實可以開隻英雄過去,賺經驗值都好好架,死左就復活啦,我隻英雄都LV3了)

原帖由 大M 於 2009-3-22 00:26 發表
出去食餐飯, 反回來以全軍死光
http://s5.travian.hk/berichte.php?id=4318490

你有無起城牆架? 我有d野發現,就係d高手通常只用一種兵打人,唔知有咩因由呢....還有,我唔介意你d兵響我度留宿架喎,重有,我地好似無玩公會攻擊,"第一次"要給他(打你果個蛋散)嗎?

我都係11級啊 不過我隔兩格果個就是本game最多村莊既人了 不過說也怪怪,佢除了之前打過我1,2次之後就無再打過我了

以前唔知佢咁勁,偵察兵睇下佢三隻去死兩隻,咁就被發現,不過佢又無黎打我喎 好想快D試下玩攻擊,但係我只係半桶屎,驚俾人打到暈

原帖由 三角仙 於 2009-3-23 11:38 發表
運隻英雄俾你防守~
都未知煙花有幾多兵力

甘草村.........我先幫咬你佢 三角仙幫你守

打大M果個頭先PM我,話唔係佢想打大M架喎

大M你睇下,咁遠打佢其實真係夠時間俾佢搵人回防,想幫你報仇的話,我真係要狼D先得
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 大M 於 2009-3-23 22:45 發表
你我位子太遠, 如以增援方式集結我到. 再一起去打又可行嗎?

好似淨係可以守咋喎 如果公會攻擊系統得唔得呢?

原帖由 大M 於 2009-3-24 10:56 發表
1. 我又想問下開拓者在人地攻擊我村時都會被殺嗎?
2. 搶綠洲 / 村莊用開拓者和英雄有什麼分別? 要有軍隊保護開拓者嗎?
Thank you

英雄用來開發綠州用,開拓者用來開發新村落,兩者有分別的,開拓者理論上不會被殺,因為正常地開拓者會被安排到空地上開發新村落(正常唔會有兵),如你用佢來打人地,咁咪有機會俾人殺囉

今日忙到痴線,無時間打佢,算佢(我)好彩

咁又無喎,依家我5XX人口,佢又唔係勁我好多,估佢唔會硬碰掛

因為我我以前一兵一卒都唔起,淨打好個底起資源,依家每小時有三千了

我有個小acc,運資源給自己用的啊,一日運一次,這都是你教我的呢

如果我霸左個新村,又想起兵,是否一切從0開始(即係話要起研究院呀,馬棚呀)慢慢升上去才可以起兵呀? 我主村可起任何兵種了