返回列表 發帖
原帖由 三角仙 於 2009-3-25 11:00 發表
YES~每條村莊都係獨位既~

咁PLUS金幣既25%加剩呢,二村有無份架?

原帖由 大M 於 2009-3-25 13:03 發表
Zola 你可否開幾個陷阱機, 等我d開拓者入去坐下, 我想信我起開拓者易過起英雄宅 10級

I have 60 pcs 陷阱,60個方陣, 20個劍士, 3英雄,會唔會未入陷阱,60個方陣 20個劍士 3英雄,會唔會未入陷阱

就俾我打死架?我覺得你直接來仲安全D喎

原帖由 大M 於 2009-3-25 13:37 發表
點解你可以有3英雄. 不是每個村只有1個英雄嗎???

一隻我自己既+一隻係我自己既分身+加上我女友話咁大責任,佢都幫我幫你守一下喎

恭喜恭喜

我之前去打果陣都係1英雄+150隻劍士死淨84隻咋喎,死66隻,都無一半,原來綠州都有分架,(25+25%)=+50% or 只係單一物資+25%(總共只加25%)架咋,好在果陣無霸錯到

原帖由 三角仙 於 2009-3-26 00:13 發表

150隻就搞掂.......仲要死淨咁多

咦.....D動物又多左添...200淨38隻
即係每個綠洲最多只可以+25%?
你個綠洲有兩種資源,所以有兩個25%?

綠州有分2種,一種是(+25% and +25%) total= +50%,令外一種是只係單一+25%,咪霸錯!!

原帖由 三角仙 於 2009-3-26 02:59 發表
決定.... 44|44 係第2條村既位置
比較近zola,多多關照

歡迎歡迎,不過是你來關照我的啊 ,我還是新手中的新手

原帖由 大M 於 2009-3-26 01:34 發表
http://s5.travian.hk/berichte.php?id=4886999

這個又點呀!

睇睇哩個,睇下會否有更好的綠州
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 三角仙 於 2009-3-26 10:03 發表

2村都起埋都仲話係新手
我地連開拓者都未有呢........

大M比較少綠洲可以選擇....
3個都係單一資源+25%

我果邊只有一個(1+1)的綠州,一個9田,一個15田,但個15田俾人霸左,所以我家陣要起族長搶佢返來,好在個玩家不是高手中的高手,之前佢係咁俾我搶野,日日都搶到一千幾百,預備復活節前可完成,完成後剛剛又保護期,咁佢就無仇報了

原帖由 三角仙 於 2009-3-26 11:51 發表
資源就有喇,不過會唔會唔夠文明點霸村
而家你既人口暴增

當你開了二村時,你都會人口暴增,因為一個鐘頭就升到三四次了, 一日就加五十個人口啦

原帖由 三角仙 於 2009-3-26 14:40 發表
嘩............貴到阿媽都唔認得.................
睇黎都係升二村好D...
http://help.travian.hk/index.php?type=faq&mod=344

同意,所以我下一步係搶二村

原帖由 三角仙 於 2009-3-26 22:54 發表

你唔係第三條村咩
我到而家仲起緊兵......150隻存貨,仲要整多100~150隻
仲有一段時間先開二村...

係搶人地個二村 ,不過好驚俾人地公會打,不過鬼叫佢霸左我隔離個15田咩.....

我就係諗住車平佢,不過咁好似仇恨值超高,個個都咁勁......不過我唔蝦佢的話,仲可以蝦邊個?

咁大件事?滅人...... 我何得何能呀? (好似主村唔滅得架喎)

三角仙,你快d開個二村啦,煙花最近去左邊?升快D我地一齊去打人

原帖由 三角仙 於 2009-3-27 08:57 發表
復活節前唔知開唔開到呢.....
煙花條村真係冇乜郁過啵

開唔到的話就一定係躲懶.....哈哈哈

dark 09/03/27  
RE: 無標題 23:09:23  

你同我主村咁,我要開你羊

偵察我??是想打我主意嗎?

我又被target 了

昨日我先下手為強,不用搶劫,是用普通攻擊,可能殺了他不小人(當然我死的比他多),不過我的全死了 ,還好,他直到現在也沒對我用兵,就算我殺了他一鑊金金地的.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實尋晚我打完佢之後,佢都未對我有行動,唔知會唔會儲兵一次過車爆我個城呢?