返回列表 發帖

綠寶食得好滋味 ~~~

綠寶 原來同我一樣都好鐘意食蔗架, 佢食得好滋味喔
其實 鸚鵡可唔可以食蔗既呢, 怕唔怕糖份太高架 ..   
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pQenk-tPruc&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pQenk-tPruc&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com

大家又大一歲了,
祝 大家 身體健康, 萬事勝意, 心想事成

我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

咬蔗唔係好識
飲蔗汁得唔得
By ccym

好少見綠寶通常都係肥寶出場,綠寶都好靚仔多D放佢上來畀大家睇下嘛
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

原帖由 小英仔 於 2009-1-28 01:24 發表
好少見綠寶通常都係肥寶出場,綠寶都好靚仔多D放佢上來畀大家睇下嘛

十隻手指有長短
By ccym

原帖由 小英仔 於 2009-1-28 01:24 發表

多謝喔, 係呀 .. 綠寶其實都好鬼靚仔架
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

原帖由 ccyorz 於 2009-1-28 01:19 發表
咬蔗唔係好識
飲蔗汁得唔得
By ccym

蔗汁 留番我飲啦
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

&quot;我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

原帖由 哥哥 於 2009-1-28 01:36 發表

妳話佢偏心???

哥哥唔得咁明顯嫁
By ccym

&quot;我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

真係幾靚仔唔好咁偏心啦
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

原帖由 哥哥 於 2009-1-28 01:40 發表

唔怕,,,佢住大魚山咁遠

但係鸚鵡樹好近
By ccym

原帖由 哥哥 於 2009-1-28 01:53 發表

最多鬧我姐....

yuki唔會咁大膽鬧哥哥既
鬧我好啦
By ccym

滋味

我諗食少少又唔係成日食就唔驚啦!
食完記得同佢洗腳仔喎!
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

又一隻迷你金, 係我至愛 , 佢食得好好味.

原帖由 ccyorz 於 2009-1-28 02:02 發表

yuki唔會咁大膽鬧哥哥既
鬧我好啦
By ccym

我都唔識鬧人既, 我咁詩文 (唔倀雞既時候)
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

原帖由 yuki 於 2009-1-29 00:44 發表

我都唔識鬧人既, 我咁詩文 (唔倀雞既時候)

唔鬧人定唔鬧人咁少先
By ccym