返回列表 發帖

吃喝玩樂好介紹

年初四, 無乜做, 來個三人即興國內遊, 即時上網book, 近近地揾間酒店食晚餐同做吓脚底按摩.

目的地:  樟木頭"東莞三正半山酒店" (五星級)
價格:   RMB322.00 (包一位自助早餐)(超底) (星期一至五)  
        假日都只是四佰多元
交通:  深圳至樟木頭站火車 ---- RMB35.00
       由樟木頭站火車坐四輪仔(van)至酒店 --- RMB20.00  只需5 - 8分鐘
       其實也可坐免費酒店穿捘巴士, 但離車站五分鐘步行時間, 站頭在外街, 建議回程時或到市內活動時才乘坐.

免費酒店穿捘巴士時間表

到達"東莞三正半山酒店"

大堂超大桃花

由於位於山頂, 可看見樟木頭全景

Check in

酒店分有主樓及副樓, 有Golf car 送你到副樓

入房睇睇 O 唔 OK 先

都 OK, 張床係2.7m x 2m, 三個人訓重有好多位.

但要注意個浴室, 廁所係全開放式, 全玻璃, 無鎖. 做セ都睇晒

跟往响酒店食個自助晚餐, 只需 RMB148 +15% per head. 食物選擇都OK, 有燒牛肉, 生蠔, 燒海鮮等......

南瓜湯

龜苓膏

黑糯米粥

食飽就响酒店去做個脚底按摩, 成為每位RMB48.00

第二朝响露台望吓山境, 唔知係乜building

跟往去食個自助早餐, 參觀吓個泳池. 當然同塘厦三正無得比, 但房租只是塘廈的三分一. 所以厦天都可以冧冧

之後去咗深圳行吓, 又去咗WAL-MART shop吓.  Shop咗個好底玩具......
豆漿机 --- 大減价, 只售 RMB199.00  所以買咗個玩吓, 又幾ok 方便喎.
自動攪豆來煮沸..... 二十分鐘有得飲

介紹完畢, 謝謝觀賞
ONON

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

原帖由 哥哥 於 2-2-2009 23:29 發表
前年好似你有去呢檔
今年又番卓,一定係好

係呀! 好記性, 前年係塘厦三正半山酒店, 行出露台就直接落泳池. 所以房租係呢間三倍, 同樣係五星.

三正半山酒店, 共有三間. 只有橋頭嗰間唔係五星 (前身為蓮湖酒店). 唔好BOOK 錯.
ONON

原帖由 哥哥 於 2-2-2009 23:31 發表
322人仔一晚係真唔係真

其實係320, 2蚊係保險費費

我本來都驚個網站假的, 但係真嫁.  所以影埋張房咭比大家睇
ONON

原帖由 哥哥 於 2-2-2009 23:55 發表
我係WAL-MART買過美的電飯堡,兩野玩完

所以只是當玩具
ONON

平靚正
淨係酒店都抵晒
係香港玩一日唔覺唔覺都一千幾佰啦
By ccym

原帖由 哥哥 於 2009-2-3 00:31 發表

係啦..係啦知係疊水
我地拉隊一齊上去好嗎

疊水無我份  吹水就有我份
拉大隊咁即係幾多人呢
By ccym

原帖由 哥哥 於 2009-2-3 00:38 發表

有咁多叫咁多,再叫OnOn囉

咁OnOn做領隊 拖佢落水
By ccym

原帖由 哥哥 於 2009-2-3 00:50 發表

唱 K 隊淋佢

我唔識 等你黎
By ccym

最搞野係間酒店房廁所, 就算係夫婦, 有D野响入面做都唔係咁方便比對方見到
請問可提供個網頁嗎!
你去左兩日一夜, 你D雀雀點呢? 怕唔怕佢地悶親?
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

好似好寫意咁喎 ..
上大陸真係  吃喝玩樂都好抵玩呀 ..
不過  我始終都係擔心治安問題 .. 所以
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com

on on妳整的豆漿好好好飲呀,多謝晒,一定是用這豆漿機整的,好有荳味,辛苦晒.