返回列表 發帖
原帖由 ccyorz 於 2009-2-8 00:39 發表
不過睇落都好好笑
頭上羽毛好大好靚
下次"蚊"返條
橫掂佢都咬甩晒
By ccym

呢個未答我
一係甩左留返比我
By ccym

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

原帖由 哥哥 於 2009-2-8 01:02 發表

咁仲2毛,甩左籠底留番比你ro

我要大條無屎屎既
By ccym

原帖由 ccyorz 於 2009-2-8 01:03 發表

我要大條無屎屎既
By ccym

點解唔要小葵嗰D,黃色靚D
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

原帖由 小英仔 於 2009-2-8 01:05 發表

點解唔要小葵嗰D,黃色靚D

黃色唔多
DeeDe仲多
妹妹唔知比唔比呢
BY ccym

原帖由 哥哥 於 2009-2-8 01:08 發表

洗干淨鯨干水,相架上起佢

咁勞煩哥哥喇
By ccym

原帖由 哥哥 於 2009-2-8 01:10 發表

話時話黃色d好少甩

'蚊'一條
唔好咁孤寒
By ccym

真係好嘈,葵花真係好嘈

勁呀!!!!  我0係碼頭都聽到佢叫呀!!!

佢個冠好靚呀

嘩! 超級大貨櫃車
行過一定要   

不過佢好以好開心
ONON

原帖由 小英仔 於 2009-2-8 00:39 發表
初初養葵花,佢一叫嚇到我彈起,而家隻葵花細聲左叫少左

可能係我地聽慣左,所以覺得好似細聲左
我同老公養左3隻雀
1隻大白 ~ pearl~死過翻生〔仔〕
2隻灰鸚 ~ 豆豆(女)~  BB(女)

原帖由 哥哥 於 2009-2-8 00:45 發表

葵花聽話有得教,又驚嚇膽又細,我隻哥哥靜左好多.
大白一叫 +: 鬼刀怕

我果隻一見到我入門口就係咁嘈 ,要出籠玩
唔放佢出黎就不停放聲大叫 ,仲大聲過你果隻
我同老公養左3隻雀

原帖由 vvhui1993 於 2009-2-8 23:32 發表

我果隻一見到我入門口就係咁嘈 ,要出籠玩
唔放佢出黎就不停放聲大叫 ,仲大聲過你果隻

真係教唔到既咩
我家有3隻雀!

原帖由 vvhui1993 於 2009-2-8 23:29 發表

可能係我地聽慣左,所以覺得好似細聲左

唔係呀化
我家有3隻雀!

我老公成日驚佢會學隻灰鸚咬毛 ,所以縱到佢壞晒,
之前佢又病到就瓜 ,之後更錫到佢燶,
成日又話: 我地有好多朋友 ,而雀雀的世界只有我地。。。。。。
我同老公養左3隻雀

原帖由 vvhui1993 於 2009-2-9 00:43 發表
我老公成日驚佢會學隻灰鸚咬毛 ,所以縱到佢壞晒,
之前佢又病到就瓜 ,之後更錫到佢燶,
成日又話: 我地有好多朋友 ,而雀雀的世界只有我 ...

我都有咁諗,我成日出去玩,雀雀就只可以等我返屋企陪佢玩,所以有時我都會縱佢
我家有3隻雀!

囉命的大白