返回列表 發帖

想請問有關鳥用浴鹽及玩具問題

首先是鳥用浴鹽
我一向都沒用鳥用浴鹽(也不知有這種東西),
但在這個論壇看到有網友提及,所以想試一下
主要是因為曾見過他們一天洗了兩次澡,貌似有陣時只用清水並不夠
現在想知鳥用浴鹽在哪裡可買到及價錢是多少?
又會否一用就不可以停用?

關於玩具
現在我有一隻lovebird是單獨飼養(其餘都是一對對,因為精神及時間問題不可能加多一隻給他當伴)
我怕他悶,想買設有鏡的玩具給他
但又怕他真的把鏡內的影像當成是伴侶
想問這個擔心是不是多餘?
ps:有買過解繩玩具,但他玩嫌了

$55.00(兩年前價) 用咗兩年都未用完
雀街有得買.

No La! 幾時想用就用.  

有D雀友試過, 噴完後, 隻雀D味少咗.
但要按比例開水, 不宜太濃.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ONON

俾onon搶答左.
我買左一樽,未用過就唔見左
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

原帖由 OnOn 於 2009-2-27 22:48 發表
$55.00(兩年前價) 用咗兩年都未用完
雀街有得買.

No La! 幾時想用就用.  

有D雀友試過, 噴完後, 隻雀D味少咗.  ...

我半年前買要$92
一模一樣
又係雀街買
By ccym

原帖由 ccyorz 於 27-2-2009 23:23 發表

我半年前買要$92
一模一樣
又係雀街買
By ccym

我好似唔係响雀街買嫁,
不過舊年好多嘢加咗價
ONON

其實有大細樽
大樽平均平過細樽
不過原來可以有排用
ccy成日問會唔會過期既呢
By ccym

原帖由 ccyorz 於 2009-2-27 23:30 發表
其實有大細樽
大樽平均平過細樽
不過原來可以有排用
ccy成日問會唔會過期既呢
By ccym

如果唔受潮, 可以放幾年都唔變質.

原帖由 哥哥 於 2009-2-27 23:39 發表

我幫妳用緊D

都係一個好方法
By ccym

我都有用, 幾好和可用很夕. 我1年前買$85
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

咁用浴鹽好呢還是用雀用shampoo好呢!
用浴鹽洗完, 需唔需要過清水?
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

雀shampoo未用過
浴鹽洗完唔需要過清水
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。

謝謝各位
浴鹽洗完唔洗過清水
又可以用好耐都不會變質
那我明天去入貨
謝謝

原帖由 Octopus 於 2009-2-27 21:23 發表
首先是鳥用浴鹽
我一向都沒用鳥用浴鹽(也不知有這種東西),
但在這個論壇看到有網友提及,所以想試一下
主要是因為曾見過他們一天洗了兩次澡,貌似有陣時只用清水並不夠
現在想知鳥用浴鹽在哪裡可買到及價錢是多 ...

浴鹽點用嫁.我想買呀

跟說明書份量加清水噴就可以

雀仲嘆過人
我咁大個人都係出門住高級啲先有得用
我做您嘅寵物重好, 有得食, 有得住, 又幫我沖埋涼添
Raco

鳥用浴鹽其實有咩用呢? (唔好答沖涼丫)

MANGO 學講嘢.. YEAH
綠寶(折衷)肯跟我LA

原帖由 fishball 於 24-4-2009 14:37 發表
鳥用浴鹽其實有咩用呢? (唔好答沖涼丫)

上面有註明... 有咩用同開水比例
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ONON

有咩功能?有無得(仿)蟲?

1. 清潔除味 (真係有效)
2. 幫助換毛 (我覺得唔係囉)
3. 無得防蟲

用法: 一茶匙浴鹽溶解於一公升水中, 然後用噴壺定浸浴, 你自己喜歡啦...

http://forum.parrot-tree.com/vie ... &extra=page%3D1
但唔係話得嫁咩???    沖涼粉係唔係等於浴鹽