返回列表 發帖

廣州花地灣之旅

花地灣現在擴大了很多,但未入齊伙,如果將來入齊伙,一定好多野睇,
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

幾位雀友都買左好多鸚鵡用品,連冇心買野都買左個鋼企架,可以高低伸縮.248元人民幣
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

唔咁將賣鸚鵡用品的店舖影相返黎.只係影晒d有趣野

中國人好聰明,短短幾年,已經做出很多鸚鵡用品~由其是鋼做的,
其實對我們養鸚鵡是好事,越多人加入商業競爭.我地買野就越平越靚~

國內做生意喜歡成行成市,買賣都方便~一個地方有晒所有,最好啦~

國內雀友的鸚鵡,也可以多一個食糧選擇,

星期日有事要做去唔到, 真係十分可惜.
希望大家好快又會去多次, 我又可以去到.
是否鸚鵡王國新開張呀!
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

原帖由 大M 於 2009-3-16 12:24 發表
星期日有事要做去唔到, 真係十分可惜.
希望大家好快又會去多次, 我又可以去到.
是否鸚鵡王國新開張呀! +:蔥寶 ...

係丫.本來上幾個星期想上去買水族器材,都唔成團,剛好鸚鵡王國打電話通知在花地灣開幕,於是順路買魚蝦及恭賀一下,
不過我好想知道,觀賞魚蝦是否合法帶落香港,
因為檔主個個都話得,有d香港人更表示,過關時可以用透明膠袋,完全給關員目到也可以,是完全合法,
也有雀友打電話問過有關機構,答案都是怪怪的,沒有一個好明確的表示,
觀賞魚是否合法可以帶回香港,

好多香港人答案是,帶小小就得~帶得多以供買賣就買賣就唔得~,

我想信唔出聲直行直過是可以, 因我見很多親友都帶很多花, 菜和魚(食用)回香港
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

水族器材經濟實惠嗎?

唔出聲直行直過毒品都得,問題係拉到會點丫嗎,

因為如果是完全合法,我就可以名正言順買d貴既魚啦嗎~

原帖由 煙花 於 2009-3-16 13:02 發表
水族器材經濟實惠嗎?

一般等於香港7至8折,
個別物品有很大差價~
例如:
香港孔雀魚10元港幣  =花地灣1元人民幣
香港紫水晶20元港幣  =花地灣5元人民幣
香港火紅蝦12元港幣  =花地灣1.8元人民幣
co2擴散杯15元港幣  =花地灣15元人民幣
同形號瀘筒450港幣  =花地灣350人民幣
各有差異,所以睇下買乜~唔係樣樣咁著數~
如果新開缸都有得諗,我都係當旅遊順路參觀下~

見圖中樹根非常適合製作鸚鵡用品,檔主也有構思製作鸚鵡企架,
我當然都買左d返黎研究下,(因為價錢暫時好平,)用來做籠內裝飾~細鸚鵡用是非常美觀,
大家好快可以見到新作~

阿仔阿女聽日考試,所以要留屋企最後衝刺
冇得去實在太可惜啦

的確係好平,我都好想上去睇睇
一日睇唔睇得哂所有野
花地灣同洪湖我都想去下

一日睇得晒~不過朝早上下午落就急左小小~
如果唔係太多野買,當然上唔過啦~車錢都幾百元
心理當見識下就差不多,不過唔好上住,因為新檔好多仲裝修緊,過多幾個月或暑假就差不多開晒啦~

原帖由 joankong 於 2009-3-16 17:03 發表
阿仔阿女聽日考試,所以要留屋企最後衝刺
冇得去實在太可惜啦

你是考試局的人~?佢地考試你做乜沖廁丫?

原帖由 風中飛鸚 於 2009-3-16 14:40 發表

一般等於香港7至8折,
個別物品有很大差價~
例如:
香港孔雀魚10元港幣  =花地灣1元人民幣
香港紫水晶20元港幣  =花地灣5元人民幣
香港火紅蝦12元港幣  =花地灣1.8元人民幣
co2擴散杯15元港幣  =花地灣15元人民 ...

等我呢個星期返大陸果陣蛇去睇下先

原帖由 風中飛鸚 於 2009-3-16 14:31 發表
唔出聲直行直過毒品都得,問題係拉到會點丫嗎,

因為如果是完全合法,我就可以名正言順買d貴既魚啦嗎~

我見D 人買都係將D 蝦同魚放入水樽,扮野飲過關
好似無聽人講明刀明槍咁扲袋魚返黎