返回列表 發帖

8種唔同顏色既混種亞歷山大

資料來源: http://home.wanadoo.nl/psittacul ... s/Hybridization.htm
由於亞歷山大無變種色, 只有常見既綠色一種, 以下唔同顏色既亞歷山大全都由亞歷山大與環頸混種而成, 混種之後, 出現14種混合基因, 8種唔同顏色(點解無全白化既?)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好靚

雀街有見過!

好靚

唔同架, 雀街既係環頸鸚鵡. 上面8幅相係混種亞歷山大, 留意下混種亞歷隻翼上面有紅色斑而環頸無.

好可愛喔 ..
亞歷山大說話能力高嗎 ??
體型有多大呢 ??
想知道喔 !!  唔該 ~~~
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com

原帖由 yuki 於 2009-4-3 10:12 發表
好可愛喔 ..
亞歷山大說話能力高嗎 ?? OK啦
體型有多大呢 ?? 同環頸鸚鵡差唔多

...........................................

原帖由 yuki 於 3-4-2009 10:12 AM 發表
好可愛喔 ..
亞歷山大說話能力高嗎 ??
體型有多大呢 ??

亞歷山大說話能力高嗎- 高過情人,雞尾細雀, 當然沒有亞馬遜,中葵叻啦, 之於身型大過情人,雞尾多3份2 .
我只養左 3年, 只識吹口哨,講好吾好, 大叫.
亞馬遜藍頭  金莎
亞歷山大       朱古力
灰鸚               拖肥( 去了天堂)

好可愛喔!
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

我隻大叫就勁,講野就....

原帖由 Louis 於 2009-4-3 09:16 發表
唔同架, 雀街既係環頸鸚鵡. 上面8幅相係混種亞歷山大, 留意下混種亞歷隻翼上面有紅色斑而環頸無.

第一幅藍色翼上面都冇紅色斑噃
Raco

隻隻都好正

牠們在台灣有個很好聽的名字:月輪
而且雌雄易辨
還有種花頭也很漂亮
不過我還是喜歡巴丹 XD

想問亞歷山大BB難養嗎?

想問亞歷山大BB難養嗎?
libralau 發表於 8-4-2010 19:14

如在雀街買的..........難養.
死亡率極高
ONON

staffordshire bull terrier

好靚呀...
JacKyVanno

好靚 家有一只亚力 一个月買回来 算不算bb 回来还要手喂

Louis 發表於 2009-4-3 09:16

请問两者价如何

隻隻都咁正既