返回列表 發帖
"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

原帖由 哥哥 於 2009-4-26 01:50 發表

渣打全碼3小時內完成獎一千元.有一年我只差7分鍾

7分鐘好唔抵啊,如果係我知道跑唔到一定再拖耐些,感覺差遠些
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

其實d酒浸完, 飲之前駛唔駛過濾/消毒之類? 浸之前又有無加糖入去?

其實d酒浸完, 飲之前駛唔駛過濾/消毒之類? 浸之前又有無加糖入去呢?

原帖由 小英仔 於 2009-4-26 01:55 發表

7分鐘好唔抵啊,如果係我知道跑唔到一定再拖耐些,感覺差遠些

不會呢 !! 3 小時跟 7 分鐘相比 相差很少吧 ..
所以 跑手一定會盡力在 3 小時內完成呢 ..
我相信不一定為 1千元, 完成全程也已覺得很滿足呢 ~~~ ^^
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com

原帖由 Louis 於 2009-4-26 02:00 發表
其實d酒浸完, 飲之前駛唔駛過濾/消毒之類? 浸之前又有無加糖入去呢?

點解要消毒過濾呢
我家有3隻雀!

原帖由 yuki 於 2009-4-26 02:01 發表

不會呢 !! 3 小時跟 7 分鐘相比 相差很少吧 ..
所以 跑手一定會盡力在 3 小時內完成呢 ..
我相信不一定為 1千元, 完成全程也已覺得很滿足呢 ~~~ ^^

跑得馬拉松應該唔會只為1千元既,3小時完成有1千只係鼓勵跑手啫,過了3小時都會有完成証書
只係差7分鐘就有一千元好似
我家有3隻雀!

消毒過濾係因為有細菌囉, 現代化造酒都經過消毒殺菌處理, 如果話酒精可以殺菌, 酒精要至少75%濃度先可以達到殺菌效果, 除左細菌, 仲有霉菌, 低濃度酒精都係殺唔死.
唔好意思, 唔係想掃你地興, 只不過係好奇, 純粹以科學角度諗, 如果浸製9個月, 即係培養細菌9個月, 飲落肚唔知會唔會肚痛呢?

我屋企有樽千年咸甘桔 ..
媽咪 見邊個話喉嚨痛, 就用一粒嚟沖水 ..
我哋都由細飲大啊 ~~~
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

哥哥, 早晨 ~~~
你已經瞓醒嗱 ..
定未開始瞓呀 ..
點解我半夜 2點又見你,
晨早 10點你又起度既 ....
我比 高貝拆樓聲嘈醒呀 ....
我仲未回魂, 現在成舊雲 ~~~
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

原帖由 哥哥 於 2009-4-26 10:16 發表

訓多陣,下午同你去沙頭角請路易士飲梅酒

佢應該關門大吉唔彩你 ~~~
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

剛剛在大陸買了五斤梅酒,有掛飲

原帖由 哥哥 於 2009-4-26 00:43 發表

妳逐粒吞

哥哥咁多朋友, 日子耐d會唔會整到屋企變左梅子工場ga~