返回列表 發帖

自製梅酒&醃咸酸梅

我飲唔飲得

我,,,,,,,,,,,未夠

9個月...
比一粒咸酸梅同一啖梅酒我
唔知可唔可以呢
By ccym

原帖由 ccyorz 於 2009-4-25 23:12 發表
9個月...
比一粒咸酸梅同一啖梅酒我
唔知可唔可以呢
By ccym

點解要係 9個月既 .. ccym 媽媽, 咩日子呀 .. 吓 ..... .
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com

感覺很清新啊 !!
用什麼酒來浸的呢 ..
流口水哇 ~~~
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

原帖由 yuki 於 2009-4-25 23:46 發表

點解要係 9個月既 .. ccym 媽媽, 咩日子呀 .. 吓 ..... .

http://forum.parrot-tree.com/red ... o=lastpost#lastpost
原帖由 yuki 於 2009-4-25 23:47 發表
感覺很清新啊 !!
用什麼酒來浸的呢 ..
流口水哇 ~~~

睇睇你就明嫁喇
By ccym

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

原帖由 哥哥 於 2009-4-25 23:51 發表

咸酸梅預左一樽比你
梅酒得1樽9個月後你泥試酒

咁多
少少就可以喇
哥哥咁多朋友一人一粒都唔夠分
好野我有份
By ccym

原帖由 ccyorz 於 2009-4-25 23:52 發表

http://forum.parrot-tree.com/red ... o=lastpost#lastpost

睇睇你就明嫁喇
By ccym

噢 ~~~ 明白了, 我還以為已淹製而成, 可以品嚐了麻 ..
原來還要等 9個月呢 !!

妹妹, 好有心機啊 ~~~
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

原帖由 yuki 於 2009-4-26 00:00 發表

噢 ~~~ 明白了, 我還以為已淹製而成, 可以品嚐了麻 ..
原來還要等 9個月呢 !!

妹妹, 好有心機啊 ~~~

要等到出年2010呢
好心急好心急
By ccym

原帖由 哥哥 於 2009-4-26 00:06 發表

妳刀有一   樽

咸酸梅嗎, 哥哥你哋祇淹製了兩樽 ..
比了我和 ccym 媽媽, 那你哋咪冇囉 ~~~
你比幾粒我就好了 ...
我給 媽咪整梅子排骨, 我好喜歡吃的 !!
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶