返回列表 發帖

各位有無 針炙 推拿 好醫師介紹

我老闆介紹o左個醫師 $500 針一次, 我有同事試過呢位醫師既針法, 話普普通通, 但佢又無試過其他醫師所以無得比較, 如果咁針法我份糧好快無哂, 各位有無好醫師可以介紹下?
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

用D追風油搽吓痛處,都有推拿效果,又止痛.

我叔叔以前長期腰, 最近看了一個新醫師. 看他好了好多. $$$$就都大約相同.
我幫你問下
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

會唔會試下脊醫,可以check下條脊骨有冇事,我媽咪有睇過,佢話幾好架喎
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

原帖由 小英仔 於 2009-6-29 16:56 發表
會唔會試下脊醫,可以check下條脊骨有冇事,我媽咪有睇過,佢話幾好架喎

支持  支持

我都係腰痛架,我自己睇開果間係類似推拿咁,佢會將全身o既骨拍過晒,好痛,不過整完之後如果你照佢地教咁好好保養(都係d企同坐姿勢),其實睇兩次已經ok,350蚊一次,另外針炙我都有識幾好o既,o係葵涌,150蚊一次,你想睇邊樣?

全身o既骨拍過晒
Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

原帖由 大M 於 2009-6-29 17:46 發表
全身o既骨拍過晒

係呀~~你有無試過泰式按摩?類似咁啦(咁當然佢唔會同你按摩啦)~將你個人扭黎扭去,未試過聽落就好似好驚,其實都真係痛架,不過真係好好,因為果度個師兄話由於腰部長期受壓,最近尾龍骨果幾節d軟骨會壓到痴住,開返佢之後再加保養,條腰就唔會痛,我未睇過之前都唔信,第一次去睇,佢叫我趴o係度,然後按住我痛果d位同我講:你呢度呢度呢度痛係咪呀?梗係啦,因為你呢度突左出黎(當時手指按住脊骨第四粒)你條腰盤骨左邊上左,你又企得衰,側埋一邊企側埋一邊坐,所以第四粒骨咁....跟住就幫我拍...做完之後第三日,平時O既痛患已經唔痛~~呢次經歷,已經係兩三年前喇~~不過咁,就算佢地整好,都真係要靠自己好好保養,如果唔係好易痛返架

我就係長期腰背痛人板~早上起身硬晒~灣都灣唔到身~真係跌張銀紙都汁唔到~
長期睇跌打~睇完好小小~第朝又係咁~長期要查止痛藥膏~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

佛教華厦中医學院•地址灣仔春園街6一l2號永興樓一樓28330131、每針才一佰元•曾見一小孩本來全身軟•無法坐起身•後在此處針了年多•已可行路情况大為改善•可一試

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

深水埗 呂偉佳,真係好得.
我阿媽肩周炎佢都搞得掂,
我隻腳之前做跟車,跳上跳落勞損左,都係睇佢,
呢個師父唔係只係同你醫返好咁簡單,佢會教d動作,運動針對返你所患既症,比你係屋企平時做,可以預防再發.
真係唔錯.如果你想知詳細地址,pm我
你悄悄的離開...就如你悄悄的來...雪糕
小白,青椒.唔會大細超

原帖由 風中飛鸚 於 2009-6-29 21:09 發表
我就係長期腰背痛人板~早上起身硬晒~灣都灣唔到身~真係跌張銀紙都汁唔到~

你減左個肚腩就彎到身嫁喇.....

原帖由 風中飛鸚 於 2009-6-29 21:09 發表

睇跌打係無用架主席 腰痛一係睇針灸一係睇推拿一係食止痛藥先得,教你一個自我保健方法啦 你每朝起床時唔好好似做sit up咁起身,咁樣係會令盤骨下果粒底骨移位移上去架,粒底骨移左上去壓住神經線條腰就會成日痛,痛o既範圍唔一定,有時左有時右,總之你按極都按唔到痛果個位o既,因為係神經線被壓令你痛,起床時你要打側身咁起身,平時坐姿應該係要用patpat果兩舊骨坐,腰要伸直,初時會勁唔慣,因為會覺得好累,同埋最好唔好坐梳化喇,對條腰好傷架~表達得唔好唔知咁講你明唔明~~如果唔明就見面教你~~
p.s:除左主席大家都盡量試下呢種保健方法啦

或者可以試下去廣華醫院,
地下近住宿舍有中醫部,你可以先在中醫部約睇針灸
針灸於北座六樓,是一個新開的部門,專門比D睇中醫而要留院的病人,但現在仲未搞好留院果Part,
只有門診針灸,我老豆都有去針過幾次(頸部骨刺)雖然骨刺係無得醫,但可以舒緩痛楚!
一次大約$160至$250(成年之前唔記得幾錢)
我同老公養左3隻雀
1隻大白 ~ pearl~死過翻生〔仔〕
2隻灰鸚 ~ 豆豆(女)~  BB(女)

原來咁多人有心德~
我已經習慣當自然~放棄左啦~由得佢痛啦~醫都冇用~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

真係唔該哂各位比o左咁多資料, 我第一日針炙完頭兩三個鐘真係可以舒緩到, 但夜晚一樣咁痛, 所以而家試緊跌打, 師傅幫我啪啪聲 '鬆骨' 後舒服好多, 再加埋推拿同敷藥, 痛楚暫時都能夠減輕, 而家用個腰封定住條腰, 只係坐既時間不可以太久, 否則疼痛又來, 若過多兩日仍然無好轉, 睇怕都要搵脊醫了!
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

我兩個年约40的徒弟都是因腰患,俾醫生叫佢地去游水,
所以係泳池識左佢地,教左佢地9個月後(不過是辛苦練的),
宜家佢地D腰痛和鼻敏感都好翻晒,
但有些小肌肉酸痛.
祝早日康復!

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-2 17:17 發表
我兩個年约40的徒弟都是因腰患,俾醫生叫佢地去游水,
所以係泳池識左佢地,教左佢地9個月後(不過是辛苦練的),
宜家佢地D腰痛和鼻敏感都好翻晒,
但有些小肌肉酸痛.
祝早日康復!

好多人介紹我去游水丫~我去親都冷到~要睇醫生~十年前曾經遊過幾個月~明顯好轉~不過天冷又停左~天熱又冇心機~

懶惰豬..........每日抽30分鐘造運動吧!