返回列表 發帖
我都係腰痛架,我自己睇開果間係類似推拿咁,佢會將全身o既骨拍過晒,好痛,不過整完之後如果你照佢地教咁好好保養(都係d企同坐姿勢),其實睇兩次已經ok,350蚊一次,另外針炙我都有識幾好o既,o係葵涌,150蚊一次,你想睇邊樣?

原帖由 大M 於 2009-6-29 17:46 發表
全身o既骨拍過晒

係呀~~你有無試過泰式按摩?類似咁啦(咁當然佢唔會同你按摩啦)~將你個人扭黎扭去,未試過聽落就好似好驚,其實都真係痛架,不過真係好好,因為果度個師兄話由於腰部長期受壓,最近尾龍骨果幾節d軟骨會壓到痴住,開返佢之後再加保養,條腰就唔會痛,我未睇過之前都唔信,第一次去睇,佢叫我趴o係度,然後按住我痛果d位同我講:你呢度呢度呢度痛係咪呀?梗係啦,因為你呢度突左出黎(當時手指按住脊骨第四粒)你條腰盤骨左邊上左,你又企得衰,側埋一邊企側埋一邊坐,所以第四粒骨咁....跟住就幫我拍...做完之後第三日,平時O既痛患已經唔痛~~呢次經歷,已經係兩三年前喇~~不過咁,就算佢地整好,都真係要靠自己好好保養,如果唔係好易痛返架

原帖由 風中飛鸚 於 2009-6-29 21:09 發表
我就係長期腰背痛人板~早上起身硬晒~灣都灣唔到身~真係跌張銀紙都汁唔到~
長期睇跌打~睇完好小小~第朝又係咁~長期要查止痛藥膏~

睇跌打係無用架主席 腰痛一係睇針灸一係睇推拿一係食止痛藥先得,教你一個自我保健方法啦 你每朝起床時唔好好似做sit up咁起身,咁樣係會令盤骨下果粒底骨移位移上去架,粒底骨移左上去壓住神經線條腰就會成日痛,痛o既範圍唔一定,有時左有時右,總之你按極都按唔到痛果個位o既,因為係神經線被壓令你痛,起床時你要打側身咁起身,平時坐姿應該係要用patpat果兩舊骨坐,腰要伸直,初時會勁唔慣,因為會覺得好累,同埋最好唔好坐梳化喇,對條腰好傷架~表達得唔好唔知咁講你明唔明~~如果唔明就見面教你~~
p.s:除左主席大家都盡量試下呢種保健方法啦

原帖由 cckwan 於 2009-7-8 00:28 發表
cash,

可否介紹你的推拿師 和 針炙師給我?
我不懂pm私人傳送給你...
cckwan@hotmail.com

引文

我pm唔到比你~已send email比你~