返回列表 發帖
13-09-2009 0330才睡,0830起床.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

13-09無游水,慢跑了10min.下午吃燒烤(牛扒、羊肶、排骨、火鷄腎、啤酒4pint)
以下是14-09-2009度數-------利害嗎!!!!

13-09無游水,慢跑了10min.下午吃燒烤(牛扒、羊肶、排骨、火鷄腎、啤酒4pint)
以下是14-09-2009度數-------利害嗎!!!!
SugarSugar 發表於 14/9/2009 09:57

禁差的度數,但今日游水又無慢到.

15-09-2009
昨天恢復正常起居,但血壓度數仍未回復平常指數.
今天打風無水游,在家照造接體10下、sit-up10下、
fing手半踎2minx5(心跳105)、虎卧撑企起2minx5(心跳120)來代替游水.
看看明天度數如何!!

踎唔慣,E+大腿背好酸!!!

昨晚食左好耐未食過鹹魚蒸肉餅,
原來都好利害,要檢点下先得喇!

昨天用半肥廋豬肉xO醬煑茄瓜+燒鴨,
指數仍居高不下呀!

前天造的虎卧撐黎料喇,肋骨D肌肉開始酸痛,
今天游水好辛苦.

昨晚只吃魚和菜,指數仍高,
不知是否昨午吃了牛根腩飯呢!
D肌肉無痛Lu

昨晚鋸朳+法式沙津

咦! D 讀數咁似我嘅!

咦! D 讀數咁似我嘅!
寶哥哥 發表於 2/10/2009 13:26
Not good

昨晚又燒烤,無食豬類,血壓124/82/51,可接受.

昨晚1人3雀開飯--1斤波菜、蒸倉魚,無禽畜,
不過唔夠飽,吃了半個五仁月餅.
好耐未試過D血壓咁正常Lu.

我尋日去咗 復診(軽微風濕關節炎),
119 -  82, PUL 79.

PUL 79 噤高, 係唔係無運動?
我有13隻可愛寵物:
-1隻金毛尋回狗(Empire),-6隻(陸龜&水龜)  
-2隻灰鸚 (糖水&呀妹)-1隻迷你金(牛牛)
-1隻LB (豆豆)-2隻雞尾(寶寶&貝貝)
(6隻八哥狗~在心中, 彩虹橋再遇!)

我尋日去咗 復診(軽微風濕關節炎),
119 -  82, PUL 79.

PUL 79 噤高, 係唔係無運動?
Empire 發表於 14/10/2009 12:54

係呀......一般女仔都係咁上下.

係呀......一般女仔都係咁上下.
pinko 發表於 2009-10-14 14:06

Thank you !
我有13隻可愛寵物:
-1隻金毛尋回狗(Empire),-6隻(陸龜&水龜)  
-2隻灰鸚 (糖水&呀妹)-1隻迷你金(牛牛)
-1隻LB (豆豆)-2隻雞尾(寶寶&貝貝)
(6隻八哥狗~在心中, 彩虹橋再遇!)

今天游池水上幾凍,但水好暖,只剩約50人游水,因昨晚食了2隻蚝,今早血壓即升,幾高呀,即游得力了一点,心跳又加快了,平均每50m就慢了1.5秒了(147/95/49和145/90/42).........oh!!!!!

今天池面很凍,因為淋濕了身,拉筋時D風幾惡頂,池水幾暖25.5度,但又因昨晚吃了2隻蚝,嘩……血壓仍居高不下146/92/40,今天再比昨日遊慢了2秒/100m,不知是血壓高或是水温凍了關係呢! 只想test下食蚝的反應及提提大家不要吃得過份而己.

無食蚝,但食了肥牛、深海八爪魚、麻辣火煱…….好彩都跌番好多.今天池面17度,水温24度,今天游快番6秒,可能是血壓回落所至,但到游4個50m蝶時,明顯比平常慢了2秒,可能是池水凍了1.5度喇.

今天血壓為何咁高163/101/41、157/98/41、141/97/41,莫非室温低了或是昨午食了酸辣粉、咖哩煙肉飯、牛什河.
今天才是第一天冬泳,池面10度水温21(暖了),每50m游慢了2秒(正常反應).